3 Αυγ 2013

Κόρωνος Νάξου: Eπώνυμα oικογένειες και παρατσούκλια (Κουμερτάς έως Κουφόπουλος)






Κάνετε αριστερό κλικ εδώ









Κουμερτάς έως Κουφός*




Κουμερτάς


Ο πατέρας μου Ανδρέας Ιωάννη Κουμερτάς (Ο Αντρέας του Σταυριαννογιάννη 1918 - 1998) με τη μητέρα μου Ειρήνη Γεωργίου Ψαρρού (Τσικαλαδορήνη 1921 - 2011)  σε φωτογραφία του 1944


Το να έχει το επώνυμο δυτική προέλευση δεν είναι ευεξήγητο. Τα μόνα παρόμοια δυτικά επώνυμα είναι το γαλλικό Coumert που προφέρεται όμως Κουμέρ, και το γερμανικό Kumert ή Kummert11,α. Τα δύο αυτά επώνυμα δεν έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.
Η λέξη Κουμερτάς όμως δεν σημαίνει κάτι ούτε στην ελληνική γλώσσα. Η υπόθεση δημιουργίας του επωνύμου από τη λέξη κουμερτίκης, αμαρτύρητη στη Νάξο μεσαιωνική λέξη που προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης κουμερκίτης = τελώνης φοροεισπράκτορας, (κουμέρκι = φόρος αλλά και τελωνείο), ίσως να είναι σωστή αν και τα επώνυμα ή παρατσούκλια Κουμερτίκης και Κουμερκίτης δεν  φαίνεται να έχουν καταγραφεί στη Νάξο.
Ακόμη, ίσως να έχουν σχέση με το επώνυμο οι λατινικές λέξεις commertium = ανταλλαγή, εμπορία και commert = φιλική επαφή. 
Αλλά και η τουρκική λέξη  çomert (γενναιόδωρος), προφέρεται μεν  τζο(υ)μέρτ ή τσο(υ)μέρτ,  θα μπορούσε όμως να διαβαστεί από ελληνόφωνους  κο(υ)μέρτ ή να μετατραπεί σε κουμέρτ. Τη λέξη  μου την έδωσε ο Χρήστος Αγγελόπουλος (ανηψιός μου), έχοντας την διαβάσει ως  κομέρτ


Σημειώσεις

1. Η Anna Kumert μετανάστευσε το 1882 από τη Γερμανία στην Αμερική, αλλά στη Γερμανία είναι  συνηθισμένο το επώνυμο Kummert  (με δύο m). Στα γερμανικά  η λέξη kumert δεν σημαίνει κάτι, αλλά η λέξη kummert υπάρχει και αποδίδει το τρίτο πρόσωπο ενικού αριθμού, το δεύτερο πρόσωπο πληθυντικού και την προστακτική πληθυντικού αριθμού του ρήματος kummern που σημαίνει νοιάζομαι, ενδιαφέρομαι, φροντίζω. Δεν νομίζω ότι το Κουμερτάς μπορεί να προέρχεται από το kum(m)ert.

2. Το γαλλικό επώνυμο Coumert δεν είναι σπάνιο ούτε στη Λυών, ούτε στο Σαιντ-Ετιέν. Γάλλος με το επώνυμο Coumert με πληροφόρησε ότι η οικογένειά του κατάγεται από περιοχή της νότιας Γαλίας κοντά στα Πυρηναία και ότι Coum στο γλωσσικό ιδίωμα αυτής της περιοχής σημαίνει κορυφή (βουνού) και επομένως το Coumert θα μπορούσε να σημαίνει αυτόν που ζει κοντά στην κορυφή, τον βουνίσιο, τον ορεσίβιο. Στα ελληνικά όμως η δημιουργία του επωνύμου κατά παρόμοιο τρόπο αποκλείεται. Ο μόνος δυνατός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε το Κουμερτάς να συνδέεται με το Coumert είναι να προέρχεται το Κουμερτάς  από το επώνυμο κάποιου Coumert. Αυτή η υπόθεση όμως προσκρούει στο ότι το Coumert προφέρεται Κουμέρ και στο ότι δεν έχει βρεθεί καμιά αναφορά του επωνύμου Coumert ούτε στη Νάξο ούτε στην υπόλοιπη χώρα.

3. Καμιά σχέση δεν υπάρχει μεταξύ του επωνύμου Κουμερτάς και του ονόματος της ρωσικής πόλης Кумертау (προφέρεται
Κουμερτάου ), που βρίσκεται σε περιοχή των Ουραλίων. Το όνομα της πόλης σχηματίζεται από τις λέξεις kумер (κάρβουνο,άνθρακας) και тау (πέτρα). Οι λέξεις αυτές είναι λέξεις ουραλικής γλώσσας που τη μιλούν οι κάτοικοι αυτής της περιοχής.

4. Οι τουρκικές λέξεις çomertlık (γενναιοδωρία) και çomert (γενναιόδωρος) προφέρονται τζο(υ)μερτλίκ και τζο(υ)μέρτ αντίστοιχα και επομένως μάλλον δε σχετίζονται με το Κουμερτάς χωρίς όμως να αποκλείεται το να σχετίζονται,.

5.Βρήκα πρόσφατα (2014), ότι το επώνυμο Καμερτάς υπάρχει στη Νέα Ιωνία της Αττικής σε άτομο με καταγωγή από την Κωσταντινούπολη και υπάρχει και στην Κύπρο. Βρήκα ότι το φεγγάρι στην τουρκική λέγεται kamer και ότι tas στην τουρκική σημαίνει τάσι (στρογγυλός δίσκος). Το Καμερτάς επομένως θα μπορούσε να σημαίνει "του φεγγαριού το τάσι"  και να αποδοθεί σε κάποιον με πρόσωπο φωτεινό ή στρογγυλό σαν το φεγγάρι.  Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι το επώνυμο Κουμερτάς έχει δημιουργηθεί από αλλαγή του επωνύμου Καμερτάς; Δεν βρήκα στοιχεία που καθιστούν βάσιμη αυτή την υπόθεση. Και η κατάληξη ας  είναι συνήθης κατάληξη ελληνικών επωνύμων και  το τας του Κουμερτάς σε αυτό πρέπει να αποδίδεται και όχι στο ότι είναι ενδεχομένως η λέξη tas = τάσι


Οι Κουμερτάδες 

Για όλη τη χώρα η παλαιότερη γνωστή γραπτή αναφορά σε Κουμερτά υπάρχει σε έγγραφο του 1555. Στίς 30 Μαρτίου αυτού του έτους ο τιμαριούχος Ιάκωβος Μπελόνιας παρεχώρησε με τη συγκατάθεση του δούκα της Νάξου Ιωάννου Κρίσπη το αξίωμα του ιερέως της Παναγίας της Δροσιανής (βρίσκεται στο χωριό Μονή), στον παπα-Μιχάλη Κουμερτά1α,12 με υποχρέωση του ιερέως να αποδίδει κατά έτος τιμαριωτικό τέλος στον τιμαριούχο.
Υπάρχουν και άλλες αναφορές, όλες στη Νάξο.
-Σε έγγραφο του 1588 που αφορά πώληση σπιτιού στο χωριό Μονή, αναφέρεται ως μάρτυρας ο κυρ Μιχάλης Κουμμέρτας. Το ίδιο σημβαίνει και σε έγγραφο του 1592 που αφορά την πώληση χωραφιού.
-Σε έγγραφο του 1597 που αφορά την πώληση εντριτίας στον Άγιο Θαλέλαιο, αναφέρεται ως μάρτυρας ο κυρ Νικολός Κουμέρτας.
-Σε έγγραφο του 1612 που συντάχθηκε στον Καλόξυλο στον ναό της Κυρίας της Ελεούσας αναφέρεται πώληση αγρού στην Γλυφάδα στην περιοχή της αγίας Παρασκευής, από τονΓεώργιο Μελά στους Νικόλα Κουμερτά και Γουλιαρμάκη
-Συμβόλαιο του 1712 αποτελεί έγγραφη μαρτυρία  του ανηψιού του Γιοσέφη Κορονέλλου και τριών άλλων, ότι ο Γιοσέφης Κορονέλλος προσευχόμενος μέσα στην εκκλησία της Παναγίας της Δροσιανής, παρακαλούσε και ασπαζόταν την εικόνα της Παναγίας λέγοντας να του δώσει την υγείαν του και της αφήνει το πλησίον αμπέλι, το οποίον το επαραίτησεν από εκείνην την ώρα της εκκλησίας. Η μαρτυρία αυτή αναφέρεται στο έγγραφο ως μαρτυρία "κατά ζήτησιν του Μισέρ Μιχαήλ Κουμέρτα".
-Σε συμβόλαιο του 1714 που συντάσει ο οικονόμος και νοτάριος Δρυμαλίας παπα Νικόλας Μιχαλόπουλος, αναφέρεται σπίτι στη Μονή κοντά σε σπίτι που είχε αγοράσει ο μισέρ Μιχαήλ Κουμέρτας.
-Σε συμβόλαιο  με ημερομηνία 26-10-1724 που γράφεται και υπογράφεται στο Φιλότι, αναφέρεται ότι η κερά Αναστασία του ποτέ Ιω Κουμερτά πουλεί στην κερά Καλή ποτέ Ιωάννου Μιξάκη, χωράφι στο Απλίκι στο Ακρωτήρι στην τοποθεσία Σαλιάρη.
-Σε συμβόλαιο του 1733 αναφέρεται ότι ο Λιανός (Ιουλιανός) Κουμερτάς α τον Καλόξυλο πουλεί του Σταμάτη Μιξάκη χωράφι στο τοποθέσιον Ακρωτήρι στα Σπεδά, με μιτάτο κ(αι) θεμωνιά κ(αι) αλώνι (Στέφ. Ήμελλου- Στέφ. Ψαρρά: Νοταριακές Πράξεις παπά Στέφανου  Αρώνη 1716-1742).
Το επώνυμο Κουμερτας δεν εμφανίζεται μετά το 1733 στο Φιλότι.

Πιο σημαντικά όμως για την ιστορία μας είναι άλλα στοιχεία.
-Το 1682 ο Ιάκωβος του Λία Κουμερτά από τις Σίφωνες πουλεί χωράφι που του βρίσκεται από γονικού του εις την τοποθεσία των Αμονιτζιών. Το 1685 αναφέρεται σε έγγραφο η κερά Σοφία ως κόρη του μακαρίτη τότε Ηλία Κουμερτά και ως σύζυγος του μακαρίτη Κωσταντή Τζουνάκη (Κώδικας νοταρίου Ιωάννη Μηνιάτη).
-Στις 8 Ιουλίου του 1718 μετά από απειλή σύρραξης μεταξύ Μονιατών και Χαλκιωτών, ο Χρίστος Πολίτης από το Χαλκί νυμφεύεται στην εκκλησία της Πρωτόθρονης στο Χαλκί, τη δεκαεξάχρονη Σοφία Μερμενάκη από τη Μονή,  ανηψιά  του παπα-Γιάννη Κουμερτά13 .
- Συμφωνητικό των τριών κοινών της Νάξου με ημερομηνία 04-01-1731 το υπογράφουν μεταξύ άλλων ο παραπάνω παπα-Γιάννης Κουμερτάς, και οι Βασίλης και Ηλίας Κουμερτάς.14 Ο Ηλίας αυτός πρέπει να είναι εγγονός του Ηλία και ίσως γιος του Ιάκωβου του εγγράφου του 1682. Το συμφωνητικό είχε υπογραφές κατοίκων της κεντρικής ορεινής Νάξου αλλά όχι υπογραφές κατοίκων του χωριού, ούτε κατοίκων άλλων χωριών της βορειοανατολικής Νάξου.

Ο παραπάνω παπα-Γιάννης Κουμερτάς δεν εμφανίζεται μετά το 1731 σε έγγραφα που αφορούν την κεντρική Νάξο. Αντιθέτως εμφανίζεται ως παπάς και νοτάριος στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μας, σε τρία έγγραφα των ετών 1749, 1753 και 1757. Φαίνεται ότι  εγκαταστάθηκε στο χωριό ότι είναι επομένως ο πρώτος Κουμερτάς που έγινε κάτοικος Κορώνου. 
Ο παπα-Σταύρος (Σταυριανός) Κουμερτάς γιος του παραπάνω παπα Γιάννη Κουμερτά γεννήθηκε πριν το 1750.  Η εγγονή του Μαρία Γιάννη Κουμερτά  γεννήθηκε το 1788 και ο εγγονός του Σταυριανός   Παναγιώτη Κουμερτά το 1789 όπως προκύπτει από το βιβλίο αποβιώσεων της Αγίας Μαρίνας.  Ο παπα Σταυριανός απόκτησε μετά τους Γιάννη και Παναγιώτη και τρίτο γιο το Νικόλα  Αναφέρεται εξάλλου  ως παπάς και ως μάρτυρας σε διαθήκη του 1790 που συντάσσεται στην Κόρωνο (Τρικοκκιές) και αφορά την Αγία Μαρίνα. Από το όνομα του παπα-Σταυριανού προέρχεται το παρώνυμο Σταυριανάδες, παρώνυμο αρχικά όλων των Κουμερτάδων
Οι γιοί του παπα Σταυριανού, Ιωάννης και Νικόλας  αναφέρονται σε έγγραφα του 1811 και του 1812 ως Ιωάννης του μακαρίτη παπά Σταυριανού και Νικόλας του πάλαι ποτέ παπά Σταυριανού.  Αναφέρονται ακόμη σε μεταγενέστερα έγγραφα (του 1835) η Μαρία 1788 και ο Γεώργης 1806, του μακαρίτη Γιάννη παπα Σταυριανού όλοι στην περιοχή της Κορώνου (Τρικοκκιές).

Στα μητρώα αρρένων 1845 - 1879 όλης της Νάξου είναι καταχωρημένοι 10 Κουμερτάδες γεννημένοι στην Κόρωνο και 2 γεννημένοι στο Σκαδό. Το πατρώνυμο του ενός ήταν Σταυριανός. Αυτό επιβεβαιώνει την κρατούσα άποψη ότι οι Κουμερτάδες του Σκαδού έχουν προέλθει από τους Κουμερτάδες της Κορώνου.

Πρώτος στα μητρώα αρρένων του χωριού αναφέρεται ο Γιαννούλης Σταυριανού Κουμερτάς που γεννήθηκε στο χωριό το 1849.  Η αμέσως επόμενη καταγραφή είναι του Γεωργίου Νικολάου Κουμερτά . Γεννήθηκε στις 4 /08 /1858 και έγινε ιερέας. Από το 1894 έως το 1897 ήταν ιερέας της Παναγίας των Βουρλών. Το 1897 επέστρεψε στο χωριό και το έτος 1904 σκοτώθηκε από κεραυνό στον περίβολο της εκκλησίας στο Αργοκοίλι. Ο πατέρας του Νικόλαος ήταν εγγονός του Νικολάου Κουμερτά που ήταν γιος του παπα Σταυριανού και ο παππούς του, ο  Σταυριανός Νικολάου Κουμερτάς,  ήταν εγγονός του παπα Σταυριανού.  Οι απόγονοί του έχουν το παρώνυμο "του Παπά" ή Παπάδες. Ο γιος του Νικόλαος (1883) είναι γνωστός ως Παπαδονικολής.
Ο Παπαδονικολής ήταν εκείνος που έφερε τον Νεόφυτο Σαμψούντιο το 1918, πρόσφυγα από τον Πόντο και παιδί ακόμα, στο χωριό. Το βιβλίο "Νικόλαος Ιερέως Κουμερτάς" του γαμπρού του Γεωργίου Δημητροκάλλη σ' αυτόν, στον Παπαδονικολή, αναφέρεται.
Ο Γιάγκος (Γιάννης) 1894, αδελφός του Παπαδονικολή, υπήρξε αιχμάλωτος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου στο Γκέρλιτς της Γερμανίας. Αργότερα στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας έγραφε και εκφωνούσε πατριωτικούς λόγους για τη εμψύχωση των στρατιωτών.Στη οπισθοχώρηση τον συνέλαβαν οι Τσέτες στους οποίους είχε γίνει γνωστός, και τον εκτέλεσαν (1922).
Ο Στράτος 1892 επίσης αδελφός του Παπαδονικολή, πήγε στην Αμερική τo 1910 και έζησε εκεί. Η κόρη του Τούλα (Διαλεχτή) Κουμερτά του Ευστρατίου είχε αναδειχθεί πρώτη σε διαγωνισμό ομορφιάς μεταξύ ομογενών της Αμερικής το 1952.
Ο Γεώργιος Νικολάου Κουμερτάς, γιος του Παπαδονικολή, μπάρκαρε σε Κασώτικα καράβια και παντρεύτηκε στην Κάσο όπου απόκτησε μια κόρη και ένα γιο, και ίσως και άλλα παιδιά. Η κόρη του Φωτεινή εργαζόταν πρόσφατα (2011) ως εκπαιδευτικός σε ελληνικό σχολείο της Αιθιοπίας.

Σήμερα όποιος οπουδήποτε λέγεται Κουμερτάς έλκει την από πατέρα σε πατέρα καταγωγή του από την Κόρωνο Νάξου και πιο συγκεκριμένα από τους τρεις γιους του παπα Σταυριανού.

Στο χωριό υπάρχουν και  Κουμερτάδες που αναφέρονταν με το παρατσούκλι Μαστοράδες, Μαστορογιώργης για παράδειγμα . Σύμφωνα με όχι ταυτόσημες μεταξύ τους αφηγήσεις, οι Μαστοράδες είναι κατά κάποιο τρόπο υιοθετημένοι Κουμερτάδες. Σύμφωνα με μια από αυτές τις αφηγήσεις, τα δύο από τα τρία παιδιά ένός τεχνίτη (μάστορα) από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας ήταν γνωστά ως Μαστορόπουλοι. Το ένα έμεινε στο Φιλότι και από αυτόν προέρχονται οι Μαστορόπουλοι του Φιλοτιού, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός αρχαιολόγος Γεώργιος Μαστορόπουλος. Το δεύτερο πήγε στην Κόρωνο και πήρε το επώνυμο Κουμερτάς από το επώνυμο εκείνου (αναφέρεται κάποιος Σταυριανονικόλας) που τον πήρε στη δούλεψή του. Έτσι οι απόγονοί του πήραν το επώνυμο Κουμερτάς και το παρώνυμο Μαστοράδες. Το τρίτο από τα παιδιά πήγε στη Σύρο. Απόγονοί του έχουν το επώνυμο Βασιλειάδης, επώνυμο που υπάρχει και σήμερα στην Ερμούπολη. Όμως για το παρώνυμο Μαστοράδες προκύπτουν άλλα.
Ο Γεώργιος Κουμερτάς ( Μαστορογιώργης), γιος του Ιωάννη Γεωργίου Κουμερτά και της Βασιλικής είναι ο πρώτος από τους Μαστοράδες που η γέννησή του αναφέρεται στα μητρώα αρρένων του χωριού. Όσον αφορά τον πατέρα του,  είναι ο Ιωάννης Γεωργίου Κουμερτάς που υπήρξε μάρτυρας και παράνυμφος στο γάμο του Νικολάου Σταυριανού Κουμερτά 1827 και της Ελένης Ν. Μακεδονίτη (Κοντοπούλου) 1831 που έγινε στην Αγία Μαρίνα στις 7/6  1853. Ο ίδιος υπήρξε κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια μάρτυρας και παράνυμφος σε δύο ακόμη γάμους. Μπορεί άραγε να μην προέρχεται από τους απογόνους του παπα Σταυριανού και να είναι το μαστορόπουλο της παραπάνω ιστορίας ή απόγονος του; 
Η απάντηση είναι όχι. Ο Ιωάννης Γεωργίου Κουμερτάς ο πατέρας των πρώτων Μαστοράδων ήταν γιος του Γεώργιου Ιωάννη Κουμερτά 1806 - 1876. Ο Γεώργιος Ιωάννη Κουμερτάς ήταν γιος του Γιάννη του παπα Σταυριανού και φυσικά εγγονός του παπα Σταυριανού.  Παντρεύτηκε τη Μαρία Ιωάννη Μανδηλαρά 1813-1871  και απόκτησαν τον Ιωάννη. Οι Μαστοράδες ξεκινούν  με τον Ιωάννη  Γεωργίου Κουμερτά, γιο του Γεωργίου Κουμερτά 1806, και εγγονό του  Γιάννη που ήταν γιος του παπα Σταυριανού.  

Τώρα το Μαστοράδες πώς προέκυψε; Όλα ξεκινούν από το ότι ο Γιάννης ο πρώτος γιος του παπα Σταυριανού απεκαλείτο μαστρο - Γιάννης μάλλον λόγω  επαγγέλματος.
Σε σύμβαση με ημερομηνία 8 Μαϊου του 1811 αναφέρεται ότι ο Κωσταντής Νικόλα Κορρές από το Σκαδό «μπατικιάζει» στο μαστρο-Γιάννη του μακαρίτη του παπα-Σταυριανού Κουμερτά από τις Τρικοκκιές ένα κομμάτι ποτιστικό στις Τρικοκκιές στο Σιδερίτι, σύμπλιο στο Παλαχώρι. 
Ο μαστρο-Γιάννης Κουμερτάς γιος του παπα Σταυριανού, μάλλον ο πρώτος,  είχε γεννηθεί πριν το 1768 και φαίνεται ότι άφησε στον εγγονό του Ιωάννη Γεωγίου Κουμερτά και την ιδιότητα του μαστόρου και το προσωνύμιο μαστρο-.Ο εγγονός του Ιωάννης Γεωργίου Κουμερτάς ήταν  και αυτός ο μαστρο-Γιάννης Κουμερτάς επίσης λόγω επαγγέλματος, αλλά και λόγω της προσωνυμίας του παππού του. Έτσι τα παιδιά του απόκτησαν το παρατσούκλι Μαστοράδες. Οι γιοι του ήταν ο Μαστορογιώργης 1861, ο Μαστορομανώλης 1867 και ο Μαστοροκωσταντής 15/1 1876. Είχε και μια τουλάχιστον κόρη , τη Μαρία 25/11/1872 
Ο Ματθαίος Εμμανουήλ Κουμερτάς 1892 γιος του Μαστορομανώλη (1867), υπήρξε αιχμάλωτος του 1ου παγκοσμίου πολέμου στη Γερμανία (στο Γκέρλιτς), και ήταν και ο πρώτος γιατρός από το χωριό, και ίσως ο πρώτος γιατρός στοχωριό.
Η Ιωάννα Κουμερτά 6/12  1916  κόρη του Μαστοροκωσταντή και διδασκάλισα, ήταν η πρώτη γυναίκα πτυχιούχος από το χωριό και ασφαλώς από τις λίγες τότε γυναίκες - δασκάλους στην Ελλάδα.
Ο Νίκος Ιωάννη Κουμερτάς 1927 γιος του Μαστορογιάννη και εγγονός του Μαστορογιώργη,  μαραγκός κατά το επάγγελμα και λάτρης και θεράπων του βιολιού, συνέγραψε και εξέδωσε το έτος 2007 βιβλίο με τίτλο "Α! Βρε Κόσμε Παράλογε..." στο οποίο καταγράφει αναμνήσεις και ιστορίες από τα χρόνια της κατοχής και την πρώτη μετακατοχική δεκαετία.
Ο αδελφός του Μάρκος Ιωάννη Κουμερτάς ήταν θύμα του εμφυλίου. Σκοτώθηκε το 1944 στου Ρέντη.

Ο παπούς μου Ιωάννης  Παναγιώτη Κουμερτάς 1874, (Σταυριανογιάννης ως απόγονος του παπα Σταυριανού μέσω του Παναγιώτη πρώτου ή δεύτερου γιου του παπα-Σταυριανού γεννημένου πριν το 1769), ταξίδευε συχνά στα Βουρλά και ταξίδεψε και στην Αμερική το 1910 , με το ίδιο πλοίο και το ίδιο δρομολόγιο που ταξίδεψε και ο Στράτος Γεωργίου Κουμερτάς ο αδελφός του Παπαδονικολή. Ο παππούς μου ήταν όμως ήδη παντρεμένος στο χωριό και με παιδιά, και ίσως γι αυτό δεν έμεινε επί πολύ εκεί. Είχε παντρευτεί στο χωριό την Άννα Νικολάου Κουφοπούλου από τους Χιλιαμπάδες και απόκτησαν  τον Παναγιώτη 1902, τη Δέσποινα 1905, τη Μαρία  1907, το Νικόλαο 1908, την Κυριακή 1909, το Νικόλαο 1913, την Ειρήνη 1915, τη Μαρία 1917, τον Ανδρέα (τον πατέρα μου) 1918, τη Μαρία 1922, την Αικατερίνη 1924 και τον Κωσταντίνο το 1928. Οι δύο πρώτες Μαρίες, ο πρώτος Νικόλαος και η Κυριακή πέθαναν σε πολύ μικρή ηλικία.
Ο θείος μου Νικόλαος Ιωάννου Κουμερτάς (1913)  έχασε στην Αλβανία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και τα δυο του μάτια, από θραύσματα βλήματος όλμου.

Η Βασιλεία Κουμερτά του Γιαννούλη, ήρθε το 1922 σε ηλικία 42 ετών στο χωριό,  ως πρόσφυγας από τη Σμύρνη. Είχε γεννηθεί στο χωριό  στις 6/7 1880 και ήταν κόρη του Γιαννούλη Σταυριανού Κουμερτά 1849 και αδελφή του Στέλιου Κουμερτά  (25/6  1874), που είχε το παρώνυμο ΚΑΜΑΣ. Η αδελφή τους η Ειρήνη γεννήθηκε επίσης στο χωριό στις 9/3 1877.



Παρατσούκλια



Σταυριανάδες. Από τον παπα Σταυριανό Κουμερτά γεννημένο πριν το 1750 προέρχονται όλοι οι Κουμερτάδες της Κορώνου και όλοι οι σημερινοί Κουμερτάδες, και έτσι όλοι οι Κουμερτάδες ήταν Σταυριανάδες. 

Μαστοράδες. Οι απόγονοι του Ιωάννη Γεωργίου Κουμερτά που ήταν εγγονός του Γιάννη πρώτου ή δεύτερου γιου του παπα Σταυριανού  Κουμερτά, αποκλήθηκαν Μαστοράδες ή Μαστοροκουμερτάδες.  Ο Γιάννης ο γιος του παπα Σταυριανού Κουμερτά, αναφέρεται σε έγγραφο του 1823 ως μαστρο-Γιάννης   Κουμερτάς.
Παπαδο-. Ο Νικόλαος, γιος του ιερέα Γεωργίου Νικολάου Κουμερτά 1858 που σκοτώθηκε το 1904 από κεραυνό στο Αργοκοίλι, αποκλήθηκε Παπαδονικολής και οι άμεσοι απόγονοί του είναι οι γιοι και οι κόρες του Παπαδονικολή
Και οι αδελφοί του Παπαπαδονικολή Ευστράτιος  και Ιωάννης, δεν είχαν ιδιαίτερα παρατσούκλια αφού δεν απόκτησαν οικογένειες στο χωριό και αναφέρονται ως ο Στράτος και ο Γιάγκος  οι αδελφοί του Παπαδονικολή.  
Και οι τρεις  είναι γιοι του ιερέα Γεωργίου Νικολάου Κουμερτά 1858. που σκοτώθηκε το 1904 στο Αργοκοίλι από κεραυνό. 
Ο πατέρας  αυτού του ιερέα, ο Νικόλαος Σταύρου Κουμερτάς 1825, ήταν εγγονός του Νικόλαου του τρίτου γιου του παπα Σταυριανού Κουμερτά και είχε παντρευτεί στις 7 Νοεμβρίου 1854 την Ελένη Πέτρου Κοντόπουλου, αδελφή του Ιωάννη Πέτρου Κοντόπουλου, γενάρχη των Κοντόπουλων της Κορώνου. Μάρτυρας στο γάμο (κουμπάρος), ήταν ο Ιωάννης Γεωργίου Κουμερτάς, από τον οποίο προέρχονται οι Κουμερτάδες με το παρατσούκλι Μαστοράδες.

Όλοι οι απόγονοι του Παναγιώτη, (πρώτου ή δεύτερου γιου του παπα Σταυριανού Κουμερτά), αλλά όχι μόνο αυτοί, διατήρησαν το παρώνυμο Σταυριανάδες 
Υπήρξαν και τα παρατσούκλια:
Κάμας  παρατσούκλι του Στέλιου Κουμερτά 1874 γιου του Γιαννούλη Κουμερτά από τους Σταυριανάδες.
Του Κωσταντάρα, από τον Κωσταντίνο Κουμερτά 1867 τον Κωσταντάρα, αδελφό του παπού μου και γιο του Παναγιώτη Κουμερτά από τους Σταυριανάδες. 
Του Τάκη από τον Παναγιώτη(Τάκη) Κουμερτά 1899, πρώτο γιο του Κωσταντάρα.






Κουμερτάδες γεννημένοι  έως το 1945






ΕπώνυμοΌνομαΠατέραςΜητέρατόπος έτος γέν.Παρατηρήσεις








ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ

















ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ








ΜΙΧΑΗΛ
 














ΙΩΑΝΝΗΣ 



 


Στις 30 Μαρτίου 1555, μετά από έγγριση του δουκός της Νάξου Ιωάννου Κρίσπου, ο φεουδάχης Ιάκωβος Μπελόνιας ορίζει τον παπα Μιχάλη Κουμερτά  ως ιερέα της εκκλησίας της Παναγίας της Δροσιαής στο χωριό Μονή της Νάξου


 
Ο παπα Γιάννης Κουμερτάς από τη Μονή της Νάξου. Εμφανίζεται στη Μονή ως ιερέας σε ιστορία του έτους 1718 και ως υπογράφων το συμφωνητικό των τριών κοινών της Νάξου του έτους 1731. Στο χωριό μας εμφανίζεται ως ιερέας - συντάκτης τριών εγγράφων των ετών 1749, 1753 και 1757,   σχεδόν 40 χρόνια μετά το 1718.  Μετά το 1731 δεν εμφανίζεται σε έγγραφο που αφορά την κεντρική Νάξο. Πρέπι να εγκαταστάθηκε τελικά στην Κόρωνο.
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ  
Ο  παπα-Σταυριανός γιος του παραπάνω παπα Γιάννη Κουμερτά. Γεννήθηκε πριν το 1750 (η εγγονή του Μαρία γεννήθηκε το 1788). Από αυτόν, οι Σταυριανάδες και  όλοι οι Κουμερτάδες της Κορώνου και όλοι οι σημερινοί Κουμερτάδες. Αναφέρεται ως ιερέας και ως μάρτυρας διαθήκης που συντάχθηκε στο χωριό το 1792. Απόκτησε τον Γιάννη τον Παναγιώτη το Νικόλαο και μάλλον και άλλα παιδιά
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Ο "μαστρο Γιάννης" "μακαρίτη παπα Σταυριανού από τις Τρικοκκιές" αναφέρεται σε έγγραφο του 1811. Απόκτησε τη Μαρία 1788, τον Γεώργιο 1806 και μάλλον και άλλα παιδιά. Από τον εγγονό του Ιωάννη Γεωργίου Κουμερτά προέρχονται οι Μαστοράδες. 



ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ




ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ




ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  


ΣΤΑΥΡΟΣ




ΣΤΑΥΡΟΣ


 
Γιος του παπα-Σταυριανού. Ο Σταύρος του γεννήθηκε το 1789 και έζησε ως τις 18 Δεκεμβρίου 1867



Ο "Νικόλας του πάλαι ποτέ παπα Σταυριανού" αναφέρεται σε έγγραφο του 1812. Απόγονοί του και οι Παπαδοκουμερτάδες.

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ    
του Σταύρου

1806

Ο "Γεώργης Γιάννη παπα Σταυριανού" αναφέρεται σε έγγραφο του 1835. Γεννήθηκε το 1806 και έζησε έως τις 20/6  1876. Παντρεύτηκε τη Μαρία Ιωάννη Μανδηλαρά 1813- 1871. Από το γιο τους Γιάννη οι Μαστοράδες. Μαστρο Γιάννης Κουμερτάς αναφέρεται ο πατέρας του (ο Γιάννης του παπασταυριανού)
ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣ    
του Σταύρου
1788
Η "Μαρία θυγάτηρ του ποτέ Γιάννη παπα Σταυριανού" αναφέρεται επίσης στο παραπάνω έγγραφο του 1835. Γεννήθηκε το 1788 και έζησε έως τις 12/11 1873 ως σύζυγος του Ιωάννη Κουφόπουλου


ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΣ



Πατέρας του Γιαννούλη. Ο Γιαννούλης γεννήθηκε το  1849.




ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ




ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ




ΣΤΑΥΡΟΣ




1849

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ

1827




Ήταν εγγονός του Νικολάου Κουμερτά του γιου του παπα Σταυριανού. Παντρεύτηκε στις 7/6/1853 στην αγία Μαρίνα, την Ελένη Ν. Μακεδονίτη-Κοντοπούλου 1831 και απόκτησαν τη Σταμάτα 7 Ιουλίου 1856, τον Γεώργιο 4 Αυγούστου 1858 και μάλλον και άλλα παιδιά Πατέρας του επόμενου













ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ



ΝΙΚΟΛΑΟΣ
τουΣταύρου



ΕΛΕΝΗ
Κοντοπούλου



4 Αυγ 1858



Ο παπα Γιώργης Κουμερτάς, Πατέρας του ήταν ο αμέσως παραπάνω Νικόλαος Κουμερτάς και παππούς του ο Σταύρος εγγονός του παπα Σταυριανού από τον γιο του Νικόλαο. Υπηρέτησε ως ιερέας στα Βουρλά (1894 - 1897) και στο χωριό από το 1897. Σκοτώθηκε από κεραυνό στον Αργοκοίλι τον Ιούνιο του 1904.
Ήταν πατέρας του Νικολάου  (Παπαδονικολή), του Γιάγγου και του Στράτου Κουμερτά 
Ο πατέρας του ήταν εγγονός του Νικόλαου του γιου του παπα Σταυριανού
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ



Κουμερτάς Ιωάννης του Γεωργίου. Γιος του Γεωργίου Κουμερτά 1806, γιου του μαστρο Γιάννη Κουμερτά πρώτου γιου του παπα Σταυριανού. 
Από αυτόν (τον Ιωάννη), οι Μαστοράδες. Ο πρώτος του εγγονός  ο Μαστορογιάννης γιος του Μαστορογιώργη 1861, γενννήθηκε το 1880. Εγγονός του και ο Ματθαίος Κουμερτάς 1892 γιος του Μαστορομανώλη, ο πρώτος γιατρός από το χωριό και εγγονή του η δασκάλα Ιωάννα Κουμερτά 1916 κόρη του Μαστοροκωσταντή, η πρώτη γυναίκα πτυχιούχος από το χωριό. 

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Συνεχιστής των Σταυριανάδων που προέρχονταν παπό τον Παναγιώτη τον δεύτερο γιο του παπά Σταυριανού. Ο πατέρας του Σταύρος γεννήθηκε το 1789. Ο ίδιος γεννήθηκε μετά  το 1809 και πριν το 1845. Ο Σταύρος του γεννήθηκε το 1865.  






 

ΑΠΌ  ΤΟΝ  ΠΑΠΑ- ΓΙΩΡΓΗ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΜΕΡΤΑ  1858



ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ   
τουΝικολάου
1883Ο ΠΑΠΑΔΟΝΙΚΟΛΗΣ
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ   
τουΝικολάου
1889Ιερέως
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΡΑΤΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ   
τουΝικολάου
1892Ο Στράτος. Μετανάστευσε στις ΗΠΑ.
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ   
τουΝικολάου
1894Ο Γιάγκος, Αιχμάλωτος του Α΄παγκόσμιου πολέμου στο Γκέρλιτς της Γερμανίας, Σκοτώθηκε από τους Τσέτες στη Μικρά Ασία το 1922
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ17/ 06 1911 Παντρεύτηκε 19/04/1942 την Καλλιόπη Καλλιντζή εκ
Κάσου και απόκτησαν τους
Νικόλαο 1943
Ιωάννη 1949
Φωτεινή 1958

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩ
ΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ
του Γεωργίου

ΣΤΑΜΑΤΑ

12/10  1914

Ο Τάκης του Παπαδονικολή
Παντρεύτηκε Τη Σοφία Τσιλιμπάρη και απόκτησαν
τις Αναστασία 1958 και 
Σταματίνα 1961 

ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΑΝΙΚΟΛΑΟΣ   
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ27/4  1917Του Παπαδονικολή
Παντρέυτηκε τονΓεώργιο Δημητροκάλλη εκ  Νάξου και απόκτησαν 
τον Ιωάννη 1938, και τον
Δημήτριο - Νικόλαο (Ακη)
το 1948

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΤΥΛΙΑΝΗΝΙΚΟΛΑΟΣ   
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ24/11 1919Του Παπαδονικολή
Παντρευτηκε τον Αθανάσιο Σταθόπουλο και απόκτησαν
τη Μαγδαληνή 1952
ΚΟΥΜΕΡΤΑΙΟΥΛΙΑΝΙΚΟΛΑΟΣ   
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ27/12 1921

Του Παπαδονοκολή
Παντρέύτηκε τον Ιωάννη Βίδρα και απόκτησαν
την Παναγιώτα 1943
τον Γεώργιο 1946 και 
τον Νικόλαο 1951

 
ΚΟΥΜΕΡΤΑΙΩΑΝΝΑΝΙΚΟΛΑΟΣ   
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ24/5  1926

Παντρεύτηκε τον
Γεώργιο Γκίνη και απόκτησαν τον
Βασίλειο 1952.
Πριν  την Ιωάννα
γεννηθηκε η 
 Ελένη 13/03/1924



ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣ
(ΓΙΑΓΚΟΣ)
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ5/12  1928



Παντρεύτηκε την
Ανδρομάχη Λιδωρικιώτου και απόκτησαν τον Λουκά
1966 και τη Σταματίνα
1968
Μετά τον Ιωάννη
γεννήθηκε η 
Κατίνα 1931 που παντρύτηκε το 1956 τον Ιωαννη Κουμουνδούρο 
και απόκτησαν τον Αντώνιο 1964 και την Όλγα 1968




ΚΟΥΜΕΡΤΑΔΙΑΛΕΧΤΗ
(Τούλα)
ΣΤΡΑΤΟΣ            του ΓεωργίουΑΙΚΑΤΕΡΙ
ΝΗ
18/11  1917

ΚΟΥΜΕΡΤΑ

ΜΑΡΙΑ

ΣΤΡΑΤΟΣ            του Γεωργίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙ
ΝΗ

25/5  1920






 





ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΜΕΡΤΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ 
 ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΜΕΡΤΑ 1789
που ήταν εγγονός του ΠΑΠΑ-ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΑΥΡΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
τουΣταύρου
ΜΑΡΙΑ1866Ο Σταυριανός. Ο παππούς του Σταύρος 1789 ήταν γιος του Παναγιώτη Κουμερτά, δεύτερου ΄ή πρώτου γιου του παπα Σταυριανού Κουμερτά.
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΚΩΝ/ΝΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
τουΣταύρου
ΜΑΡΙΑ21/1 1868Ο Κωσταντάρας
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
τουΣταύρου
ΜΑΡΙΑ17/6 1874Ο Σταυριανογιάννης, παπούς μου.Παντερύτηκε την Άννα Κουφοπούλου, κόρη του Νίκου Κουφόπουλου (Χελιαμπά)
Είχε γεννηθεί και ο Μανώλης 19/9 1871
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΣΤΑΥΡΟΣ του ΠαναγιώτηΜΑΡΙΝΑ1890Ο Σταυριανοπαναγιώτης
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΙΑΚΟΥΜΗΣΣΤΑΥΡΟΣ
του Παναγιώτη
ΜΑΡΙΝΑ1894Ο Σταυριανογιακουμής
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΣΤΑΥΡΟΣ
του Παναγιώτη
ΜΑΡΙΝΑ1899Ο Σταυριανοβασίλης

ΚΟΥΜΕΡΤΑ




ΚΟΥΜΕΡΤΑ

ΣΟΦΙΑ




ΜΑΡΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ           του Παναγιώτη



ΣΤΑΥΡΟΣ           του Παναγιώτη

ΜΑΡΙΝΑ




ΜΑΡΙΝΑ

1904




29/5  1905
Παντρεύτηκε στο χωριο τον Δημήτρη Χωριανόπουλο 1901



Του Σταυριανού
ΚΟΥΜΕΡΤΑΕΛΕΝΗΣΤΑΥΡΟΣ           του ΠαναγιώτηΜΑΡΙΝΑ14/11 1907

Του Σταυριανού


ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΙΧΑΗΛΣΤΑΥΡΟΣ του ΠαναγιώτηΜΑΡΙΝΑ16/1  1911Ο Σταυριανομιχάλης
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣΣΤΑΥΡΟΣ του ΠαναγιώτηΜΑΡΙΝΑ2/1   1914Ο Σταυριανονικολής

ΚΟΥΜΕΡΤΑ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του Σταύρου

ΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά

6/2   1916

Του Σταυριανοπαναγιώτη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΑΥΡΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
του Σταύρου
ΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά
5/10  1917Του Σταυριανοπαναγιώτη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΑΝΩΛΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΣταύρουΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά
23/1  1920Του Σταυριανοπαναγιώτη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΑΝΩΛΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΣταύρουΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά
17/1  1921Του Σταυριανοπαναγιώτη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
του Σταύρου
ΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά
3/11  1922Του Σταυριανοπαναγιώτη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΝΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΣταύρουΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά
10/11 1924Του Σταυριανοπαναγιώτη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΝΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΣταύρουΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά
2/7   1926Του Σταυριανοπαναγιώτη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΔΕΣΠΟΙΝΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΣταύρουΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά
20/5  1928Του Σταυριανοπαναγιώτη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΑΝΩΛΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
του Σταύρου
ΣΤΑΜΑΤΑ
Μανδηλαρά
1932Του Σταυριανοπαναγιώτη
Γεννήθηκαν αργότερα και 
πριν το 1940 πρώτα
η Ελένη και μετά
η Μαρία

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ

ΙΑΚΩΒΟΣ    
του Σταύρου

ΑΝΕΖΑ

25/5  1921

Του Σταυριανογιακουμή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΝΑΙΑΚΩΒΟΣ    
του Σταύρου
ΑΝΕΖΑ 16/8  1922Του Σταυριανογιακουμή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΑΥΡΟΣΙΑΚΩΒΟΣ    
του Σταύρου
ΑΝΕΖΑ18/9  1924Του Σταυριανογιακουμή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΕΛΕΝΗΙΑΚΩΒΟΣ    
του Σταύρου
ΑΝΕΖΑ  3/1  1927Του Σταυριανογιακουμή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΑΥΡΟΣΙΑΚΩΒΟΣ    
του Σταύρου
ΑΝΕΖΑ1927Του Σταυριανογιακουμή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ δίδυμοςΙΑΚΩΒΟΣ    
του Σταύρου
ΑΝΕΖΑ2/12  1928Του Σταυριανογιακουμή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣ δίδυμοςΙΑΚΩΒΟΣ    
του Σταύρου
ΑΝΕΖΑ2/12  1928Του Σταυριανογιακουμή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
του Σταύρου
ΣΟΦΙΑ19/12  1927
Του Σταυριανοβασίλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΑΥΡΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
του Σταύρου
ΣΟΦΙΑ30/11 1928Του Σταυριανοβασίλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΚΩΝ/ΝΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
του Σταύρου
ΣΟΦΙΑ1940Του Σταυριανοβασίλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΜΙΧΑΗΛ
του Σταύρου
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ1940Του Σταυριανομιχάλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΑΥΡΟΣΜΙΧΑΗΛ
του Σταύρου
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ1941Του Σταυριανομιχάλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΜΙΧΑΗΛ
του Σταύρου
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ1943Του Σταυριανομιχάλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΑΥΡΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ  
του Σταύρου
Του Σταυριανονικολή



ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ



ΚΩΝ/ΝΟΣ του Παναγιώτη 



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



1899



Ο Τάκης του Κωσταντάρα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ του Παναγιώτη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1904

του Κωσταντάρα
ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΑΚΩΝ/ΝΟΣ       
του Παναγιώτη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ31/10 1908του Κωσταντάρα
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΚΩΝ/ΝΟΣ του ΠαναγιώτηΠΑΡΑΣΚΕΥΗ5/10  1912του Κωσταντάρα
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
του Κων/νου
ΜΥΡΩΔΙΑ18/10  1924του Τάκη του Κωσταντάρα
ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του Κων/νουΜΥΡΩΔΙΑ4/2  1926του Τάκη του Κωσταντάρα
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΚΩΝ/ΝΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
του Κων/νου
ΜΥΡΩΔΙΑ7/12  1927του Τάκη του Κωσταντάρα



ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ




ΠΑΝΑΓΙΩ
ΤΗΣ 




ΙΩΑΝΝΗΣ 
του Παναγιώτη




ΑΝΝΑ Νίκου Κουφοπούλου



1903



Του Σταυριανογιάννη.  Η μητέρα του (Άννα) ήταν από τους Χελιαμπάδες
ΚΟΥΜΕΡΤΑΔΕΣΠΟΙΝΑΙΩΑΝΝΗΣ          του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ
5/2   1905


Του Σταυριανογιάννη. Παντρεύτηκε τον  Κωσταντή Επταήμερο 1892, τον Τζοβενάκη


ΚΟΥΜΕΡΤΑ


ΜΑΡΙΑ


ΙΩΑΝΝΗΣ          του Παναγιώτη


ΑΝΝΑ  


2/3   1907


Του Σταυριανογιάννη. 
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ   26/5   1908

Του Σταυριανογιάννη. 


ΚΟΥΜΕΡΤΑΚΥΡΙΑΚΗΙΩΑΝΝΗΣ          του Παναγιώτη ΑΝΝΑ   27/7   1909Του Σταυριανογιάννη. 

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ  15/4  1913
Του Σταυριανογιάννη.  Έχασε πλήρως την όρασή του από βλήματα όλμου στην Αλβανία το 1940

ΚΟΥΜΕΡΤΑΕΙΡΗΝΗΙΩΑΝΝΗΣ          του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ   15/4   1915
Του Σταυριανογιάννη. Παντρεύτηκε τον Φραγκίσκο Φουτούγιο από την Αληθινή της Σύρου. Απόκτησαν την  Άννα 1944,  την Καίτη 1946, τον Αντώνη και την Μαρία.

ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣ          του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ   24/1   1917
Του Σταυριανογιάννη.  

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΑΝΔΡΕΑΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ24/10  1918
Του Σταυριανογιάννη.  Ο πατέρας μου.

ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣ          του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ  17/10  1922
Του Σταυριανογιάννη. Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Τσιρίκο και απόκτησαν την Τασία και την Σπυριδούλα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΙΩΑΝΝΗΣ          του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ  3/2   1925
Του Σταυριανογιάννη. Παντρεύτηκε Κορρέ από το Σκαδό και απόκτησαν τον Γιώργο και τον Στέλιο

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΚΩΝ/ΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΠαναγιώτηΑΝΝΑ  22/4  1928

Του Σταυριανογιάννη. 



ΚΟΥΜΕΡΤΑΓΕΩΡΓΙΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΙωάννηΚΑΤΕΡΙΝΑ
Του Παναγιώτη του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΕΛΙΣΑΒΕΤΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΙωάννηΚΑΤΕΡΙΝΑ
Του Παναγιώτη του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΙωάννηΚΑΤΕΡΙΝΑ
Του Παναγιώτη τουΣταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΝΙΚΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΙωάννηΚΑΤΕΡΙΝΑΤου Παναγιώτη του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΑΝΝΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  του ΙωάννηΚΑΤΕΡΙΝΑ1942Του Παναγιώτη του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
του Ιωάννη
ΚΑΤΙΝΑ1947

Του Νίκου του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΑΒΡΙΛΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
του Ιωάννη
ΚΑΤΙΝΑ1948Του Νίκου του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΙΜΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
του Ιωάννη
ΚΑΤΙΝΑ
Του Νίκου του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα
ΚΟΥΜΕΡΤΑΑΝΝΑΝΙΚΟΛΑΟΣ 
του Ιωάννη
ΚΑΤΙΝΑ
Του Νίκου του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα




ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ




ΙΩΑΝΝΗΣ




ΑΝΔΡΕΑΣ    
του Ιωάννη




ΕΙΡΗΝΗ   Ψαρρού




1945




Εγώ, γιος του Ανδρέα του Σταυριανογιάννη. Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Παντρεύτηκα τη Νικη Κατσαούνη και αποκτήσαμε τη Μαρία και τον Ανδρέα
ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΓΑΡΙΤΑΑΝΔΡΕΑΣ    
του Ιωάννη
ΕΙΡΗΝΗ   Ψαρρού1947

Του Ανδρεα του Σταυριανογιάννη. Παντρεύτηκε τον Μανώλη 1946 γιο του Χρήστου Μανδηλαρά 1920 και εγγονό του Μπουμπλομανωλάκη 1883.
Απόκτησαν το Χρήστο και την Ειρήνη.

ΚΟΥΜΕΡΤΑ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ    
του Ιωάννη

ΕΙΡΗΝΗ   Ψαρρού

1949


Του Ανδρέα του Σταυριανογιάννη,  μαθηματικός. Παντρευτηκε τον Κανέλο Αθανασόπουλο και απόκτησαν τον Κώστα και την Αγγελική

ΚΟΥΜΕΡΤΑ

ΑΝΝΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ    
του Ιωάννη

ΕΙΡΗΝΗ   Ψαρρού

1950


Του Ανδρέα του Σταυριανογιάννη, μαθηματικός. Παντρεύτηκε τον Κώστα Αγγελόπουλο μετέπειτα αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Πάτρας,  και απόκτησαν το Χρήστο και τον Ανδρέα 




ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ




ΙΩΑΝΝΗΣ




ΚΩΝ/ΝΟΣ    
του Ιωάννη




ΕΥΔΟΞΙΑ




Του Κώστα του Σταυριανογιάννη. Γεννήθηκε στην Αθήνα

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ    
του Ιωάννη

ΕΥΔΟΞΙΑ

Του Κώστα του Σταυριανογιάννη.  Γεννήθηκε στην Αθήνα



ΜΑΣΤΟΡΑΔΕΣ  

Από  τον Ιωάννη Γεωργίου Κουμερτά τον εγγονό του 
μαστρο Γιάννη Κουμερτά 
που ήταν γιος του παπα Σταυριανού


ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗΟ Μαστορογιώργης.  Αναφέρεται Γεώργιος Ιωάννη  Κουμερτάς γεννημένος το 1861  που έζησε ως 17 Φεβρ.1941.  Απόκτησε τον πρώτο του γιο το 1880. Ο πατέρας του  ήταν εγγονός του μαστρο Γιάννη Κουμερτά πρώτου γιου του παπα Σταυριανού και γιος του Γεωργίου Ιωάννη Κουμερτά 1806.  Ο μαστρο Γιάννης Κουμερτάς, ο πρώτος γιος του παπα Σταυριανού, είχε γεννηθεί πριν το 1770
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΑΝΩΛΗΣΙΩΑΝΝΗΣ
Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ1867Ο Μαστορομανώλης
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΚΩΝ/ΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ15/1 1876Ο Μαστοροκωσταντής από τους Κλαρινετζάδες.
Είχε ξαναγεννηθεί Κωσταντίνος 10/1 1870 που έζησε όμως λίγα χρόνια. Επίσης είχε γεννηθεί και η  Μαρία στις 25/11 1872


ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ  
του Ιωάννη   
1880Ο Μαστορογιάννης, γιος του Μαστορογιώργη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ23/4  1916Του Μαστορογιάννη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΑΡΚΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ20/2  1918Του Μαστορογιάννη, θύμα του εμφυλίου. Σκοτώθηκε το 1944
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΑΤΘΑΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
ου Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ8/12  1920Του Μαστορογιάννη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ18/3  1923Του Μαστορογιάννη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΜΑΤΘΑΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ;1923Του Μαστορογιάννη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΕΙΡΗΝΗΙΩΑΝΝΗΣ      
του Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ16/3  1925Του Μαστορογιάννη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ1/7   1927Του Μαστορογιάννη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΚΩΝ/ΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Γεωργίου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ25/2  1930Του Μαστορογιάννη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ 
του Ιωάννη
ΣΤΑΜΑΤΑ1892Γιος του Μαστορομανώλη,  ο πρώτος γιατρός του χωριού
ΚΟΥΜΕΡΤΑΕΥΤΥΧΙΑΜΑΝΩΛΗΣ            του  ΙωάννηΣΤΑΜΑΤΑ3/5   1909Του Μαστορομανώλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΑΝΝΑΜΑΝΩΛΗΣ            του  ΙωάννηΣΤΑΜΑΤΑ30/6  1910Του Μαστορομανώλη.
 ΠΕΘ 6/1/1928
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣΜΑΝΩΛΗΣ 
του Ιωάννη
ΣΤΑΜΑΤΑ5/9  1912Του Μαστορομανώλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣΜΑΝΩΛΗΣ 
του Ιωάννη
ΣΤΑΜΑΤΑ31/5  1915Του Μαστορομανώλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ 
του Ιωάννη
ΣΤΑΜΑΤΑ15/1  1918Του Μαστορομανώλη
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ 
του Ιωάννη
ΣΤΑΜΑΤΑ24/2  1922Του Μαστορομανώλη


ΚΟΥΜΕΡΤΑ


ΜΑΡΙΑ


ΜΑΤΘΑΙΟΣ    
του Μανώλη


ΙΟΥΛΙΑ


1/5   1925

Του γιατρού

ΚΟΥΜΕΡΤΑ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΜΑΤΘΑΙΟΣ    
του Μανώλη

ΙΟΥΛΙΑ


2/8   1927

Του γιατρού


ΚΟΥΜΕΡΤΑΣ


ΜΑΝΩΛΗΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ


ΤΑΣΙΑ


1938


Του Γιάννη του Μαστορομανώλη


ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΟΦΙΑΚΩΝ/ΝΟΣ       
του Ιωάννη
ΚΥΡΙΑΚΗ16/3  1905Του Μαστοροκωσταντή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΒΑΣΙΛΙΚΗΚΩΝ/ΝΟΣ       
του Ιωάννη
ΚΥΡΙΑΚΗ13/1  1910Του Μαστοροκωσταντή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΜΑΡΙΑΚΩΝ/ΝΟΣ       
του Ιωάννη
ΚΥΡΙΑΚΗ5/11  1913Του Μαστοροκωσταντή
ΚΟΥΜΕΡΤΑΙΩΑΝΝΑΚΩΝ/ΝΟΣ       
του Ιωάννη
ΚΥΡΙΑΚΗ6/12  1916Δασκάλα, κόρη του Μαστοροκωσταντή.
 Η πρώτη γυναίκα 
πτυχιούχος ανώτερης 
σχολής από το χωριό.


ΑΠΌ  ΤΟΝ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ  ΣΤΑΥΡΟΥ  ΚΟΥΜΕΡΤΑ  1849


ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
του Σταύρου
25/6 1874Ο  ΚΑΜΑΣ



ΚΟΥΜΕΡΤΑ




ΚΟΥΜΕΡΤΑ



ΕΙΡΗΝΗ




ΒΑΣΙΛΕΙΑ





ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
του Σταύρου




ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
του Σταύρου



9/3 1877



6/7 1880









Αν και γεννήθηκε 
στο χωριό, ήρθε
 από τη Σμύρνη 
στο χωριό το 1922 
σε ηλικία 42 ετών ως
πρόσφυγας.



ΜΗ  ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΟΙ  ΛΟΓΩ  ΕΛΛΕΙΨΗΣ   ΣΤΟΙΧΕΩΝ

ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΚΩΝ/ΝΟΣΑΝΔΡΕΑΣ    
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ11/7  1908
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΙΩΑΝΝΗΣΑΝΔΡΕΑΣ    
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ1908
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΟΦΙΑΑΝΔΡΕΑΣ          του Κων/νουΚΑΛΛΙΟΠΗ7/12   1909
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΣΤΑΜΑΤΑ17/6  1911Ίσως είναι γιος του Μαστορομανώλη και όχι
του Γεωργίου
ΚΟΥΜΕΡΤΑΒΑΣΙΛΙΚΗΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜΑΡΙΑ1/1   1929
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΚΩΝ/ΝΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜΑΡΙΑ1940
ΚΟΥΜΕΡΤΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΚΑΛΛΙΟΠΗ1943



Κουφόπουλος

Ένα από τα δύο πιο συχνά επώνυμα στην Κόρωνο. "Κουφόπουλος" γίνεται ο γιος ενός Κουφού ή κουφού. Σε προικοσύμφωνο του  1729 αναφέρεται ως προικίζων την κόρη του Λιανή στο Φιλότι ο κυρ Γλιμάκης (από το Γουλιέλμος) Κουφόπουλος, και σε έγγραφο του 1732 αναφέρεται στο Φιλότι ο Γλιμάκης της κουφής.

Το Κουφός ήταν ένα από τα συνηθισμένα παρώνυμα των Βυζαντινών (Φαίδωνος Κουκουλέ: Βυζαντινών Βίος και Πολιτισμός), αλλά και επώνυμο (καταγράφεται το1096 στη νότια Ιταλία).
Ο Ιωάννης Κουφός υιός του μισέρ Αγγελέτου αναφέρεται σε ναξιακό έγγραφο του 1539 με αμπέλι στην Πλάκα εις το ντεστέτον (περιοχή) του Αγίου Πέτρου.
Σε έγγραφο αναγνώρισης προικός με ημερομηνία 6 Μαρτίου 1681 αναφέρεται ότι η κερά Λιανή του Δημήτρη Κουφόπουλου πάντρεψε  την ανηψιά της Καλή και την προίκισε με χωράφι στην Απάνω Ποταμία και με συκογυράκιν όπου είχε παντοτινό με τον αφεντάκη Αντώνη Σουμμαρίπα. Ακόμη σε έγγραφο-μαρτυρία με ημερομηνία 5/6  1685 που αφορά έκταση του Σαγκριού, αναφέρεται ο κυρ Ιάκουμος Κουφόπουλος. (Κώδικας Ιωάννη Μηνιάτη, έγγραφα με αρ. 123 και 653).
Το 1708 ο Νικόλας Κουφός καταγράφτηκε στην απογραφή χανέδων του Ισούφ Aγά ως κάτοικος της Κορώνου αλλά τα παιδιά του έγιναν Κουφόπουλοι, αναφέρει ο Ιωάννης Χουζούρης. Μάλλον έτσι έγινε. Στην Κόρωνο το επώνυμο Κουφός δεν ξαναεμφανίστηκε μετά το 1708.
Κουφόπουλοι δεν αναφέρονται στο χωριό στους φορολογικούς καταλόγους του 1757, όμως το επώνυμο Κουφόπουλος εμφανίζεται στην Κόρωνο  σε δέκα τουλάχιστον έγγραφα των ετών 1792 έως 1824. Σε έγγραφο του 1796 αναφέρεται ότι ο Κωσταντής Αποστόλου Κουφόπουλος προικίζει εν όψει γάμου, τον γιο του Γιώργη με σπίτι στην "Κάτω Ειτονιά", με "ανπέλι στο Λειβαδάκι" και με άλλα χωράφια που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του χωριού. Αυτό σημαίνει ότι ο Κωσταντής Κουφόπουλος ζούσε στο χωριό και είχε γεννηθεί πριν το 1755 και ότι ο πατέρας του Απόστολος είχε γεννηθεί πριν το 1735. 
 Στο χωριό και οι Αξαόπουλοι και οι Πρωτονοτάριοι και οι Κωσταντάκηδες προήλθαν από μετονομασία Κουφόπουλων.
Οι Πρωτονοτάριοι προέρχονται από  το Νικόλαο γιο του Ιάκωβου Κωσταντή Κουφόπουλου πρωτονοτάριου Ανωμερών όπως  και ο γιος του.
Οι Κωσταντάκηδες από τους Γιώργο Κωσταντάκη 1758 και Ιωάννη Κωσταντάκη 1771, γιους ενός Κωσταντίνου Κουφόπουλου γεννημένου πριν το 1740 και της συζύγου του Ελένης.
Δεν είναι βεβαιωμένα ούτε το όνομα του μυλωνά με το επώνυμο  Κουφόπουλος που καταγράφτηκε ως Αξάης και τα παιδιά του έγιναν Αξαόπουλοι, ούτε το πότε πριν το 1800 αυτό συνέβη.
(Δείτε παρακάτω τους πίνακες Κουφόπουλων της Κορώνου και δείτε και τις σχετικές αναφορές στις αναρτήσεις που αφορούν τα τρία παραπάνω επώνυμα).

Με τον Παύλο Γεωργίου Κουφόπουλο (1847) ξεκινούν οι Κουφόπουλοι στα μητρώα αρρένων. Μεταξύ 1845 και του 1879, Κουφόπουλοι στη Νάξο γεννήθηκαν μόνο στην Κόρωνο. Περισσότεροι από 30 Κουφόπουλοι από 10 πατεράδες.

Ο Κωσταντής Κουφόπουλος  ο Κορωνιάτης παντρεύτηκε  12 Ιουλίου 1850 τη Φλουρού. Ήταν πατέρας και του Γιάννου 1861 και του Κορωνιατονικηφόρου 1867.
Ο Γιάννος 1861 ήταν  πατέρας του Κωσταντή Κουφόπουλου 1887 του Κορωνιάτη που ήταν σχεδόν ισόβιος πρόεδρος του χωριού. Τα παιδιά του Κωσταντή Κουφόπουλου 1887 έχου πρόσθετο παρώνυμο του Προέδρου. Ο γιος του Προέδρου Ιωάννης Κων/νου Κουφόπουλος 1915, διετέλεσε γενικός διευθυντής υπουργείων.
Ο Νικηφόρος Κωσταντίνου Κουφόπουλος (Κορωνιατονικηφόρος) 1867 αποκτησε πολλά παιδιά, (17 γεννήσεις αναφέρει ο Χουζούρης), και διετέλεσε επανειλημένα πρόεδρος του χωριού. Σκοτώθηκε άδικα κατά την κατοχή. Κτυπήθηκε στο Φλεριό, κοντά στις Μέλανες και πέθανε στο χωριό (από τα κτυπήματα).

Ο Κωνσταντίνος 1934 γιος του Δημήτρη Κουφόπουλου 1901 (Χελιαμπαδοδημήτρη) και της Βάσως Κουφοπούλου κόρης του Προέδρου, διετέλεσε γενικός διευθυντής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος (1949) γιος του Νικολάου Κουφοπούλου (1911) και εγγονός από τον πατέρα του του Χελιαμπαδοκωσταντή, έχει ευρύτατη αναγνώριση στον ιατρικό κόσμο ως κορυφαίος ιατρός ακτινοδιαγνώστης.
Ο Κωσταντής Νικ. Κουφόπουλος 1889 ο Χελιαμπαδοκωσταντής  ήταν ένας από τους 11 χωριανούς που το 1917 τους συνέλαβαν, τους κράτησαν και τους ανέκριναν επί μια εβδομάδα στη Χώρα , τη Σύρο και τα Χανιά για υποκίνηση απεργίας στα σμυριδορυχεία, αλλα τελικά τους άφησαν ελεύθερους.

Ο Αναστάσιος Κουφόπουλος του Εμμανουήλ 48 ετών με τη γυναίκα του Μαρία 47 ετών και τέσσερα παιδιά τους
Κωσταντίνο 27 ετών,
Ευαγγελία 21 ετων,
Ασημίνα 19 ετών και
Χρήστο 15 ετών
Ο Ιωάννης Κουφόπουλος του Εμμανουήλ 52 ετών με τη γυναίκα του Καιτούλη 48 ετών μαζί με  πέντε παιδιά τους
Χρήστο 28 ετών
Μάχη 23 ετών
Εμμανουήλ 19 ετών
Βασίλειο 17 ετών και
Φώτιο 15 ετών
Η Αρχοντούλα Κουφοπούλου του Κυριάκου 34 ετών σύζυγος του Ιωάννη Κουφόπουλου γιου του Απόστολου (Φαφουλαποστόλη), μαζί με τα τρία παιδιά τους
Απόστολο 13 ετών,
Στυλιανή 13 ετών και
Κυριάκο 7 ετών.
Η Θεοδοσία Κουφοπούλου 46 ετών σύζυγος  του Ιωάννη Κουφόπουλου,
Ο Γεώργιος Κουφόπουλος του Ιωάννη   29 ετών και
Ο Ιωάννης Κουφόπουλος του Ιωάννη 27 ετών

ήρθαν το 1922 ως πρόσφυγες στο χωριό από τα Βουρλά (Βρύουλα) της Μικράς Ασίας.

Ο Κωνσταντίνος Χρήστου Κουφόπουλος 1884 από τους Χρήστηδες,
Ο Δημήτρης Γεωργίου Κουφόπουλος 1896 γιος του Παπαδελοέργη,
Ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος 1898 γιός του Μανώλη Κουφόπουλου του Σαλιμπούργου,
Ο Δημήτρης Μανώλη Κουφόπουλος 1900 αδελφός του προηγουμένου,
Ο Μανώλης Βασιλείου Κουφόπουλος (Βασιλακομανώλης) 1902 ,
σκοτώθηκαν  στο μέτωπο της Μικράς Ασίας
Ο Μανώλης Πέτρου Κουφόπουλος (Κορωνιάτης ) 1918 σκοτώθηκε σε οχυρό του συνοριακού τομέα στις 7- 4- 1941
Ο Ιωάννης Κουφόπουλος 1910 γιος του Γιαννούλη (Καλοεράκη), σκοτώθηκε το 1941 στην Κλεισούρα.
Ο αδελφός του τελευταίου Νικηφόρος 1922, σκοτώθηκε κατά την κατοχή
Ο Στέλιος Κουφόπουλος 1900 γιος του Γλεπογιάννη σκοτώθηκε κατά την κατοχή προσπαθώντας να εκμεταλευθεί το υλικό βόμβας που δεν είχε εκραγεί



Παρατσούκλια

Κορωνιάτηδες, από τον  Νικηφόρο Κουφόπουλο τον Κορωνιάτη και τους γιους του Κωσταντή και Αντώνη
Του Γιάννου 1861, από τον Γιάννο γιο του παραπάνω Κωσταντή

Του Κορωνιατονικηφόρου 1867, δεύτερου γιού του παραπάνω Κωσταντή. Ο Κορωνιατονικηφόρος διετέλεσε επανειλημένα πρόεδρος του χωριού.
Του Κορωνιατοπέτρου 1869, τρίτου γιού του παραπάνω Κωσταντή
Του Κορωνιατομανώλη 1876, τέταρτου γιού του παραπάνω Κωσταντή
Του Προέδρου.  Πρόεδρος ο γεννημένος το 1887 Κωσταντής, γιος του παραπάνω Γιάννου 1861 κα ισόβιος σχεδόν πρόεδρος του χωριού. Αναφερόταν και ως Κωσταντής του Γιάννου

Γλυστριτάδες, από τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο τον Γλυστρίτη γιο του Νίκου Κουφόπουλου του Χελιαμπά.
Χελιαμπάδες από τον Νίκο Κουφόπουλο τον Χελιαμπά  πατέρα του Κωνσταντίνου Κουφόπουλου (Γλυστρίτη) και του Μανώλη Κουφόπουλου 1824,
και από τους εγγονούς του Νίκο Κωσταντίνου Κουφόπουλο 1853 (Χελιαμπά 1) και Νίκο Μανώλη Κουφόπουλο 1857 (Χελιαμπά 2)
Βασιλακάκηδες, από τον Βασίλη Κουφόπουλο 1867, γιο του Κωνσταντίνου Νικολάου Κουφόπουλου ( Γλυστρίτη).
Τσεργίνηδες από τον Γιώργο Κουφόπουλο 1875 γιο του Κωνσταντίνου Κουφόπουλου (Γλυστρίτη). Ο Βασίλης Κουφόπουλος 1918 (Τσεργινοβασίλης), απόκτησε το παρατσούκλι Τσίκνας.
[Ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης ήταν προπάτορας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη γραμμή από πατέρα σε πατέρα, και το επώνυμο αυτό των Κολοκοτρωναίων δηλαδή το Τσεργίνης, θεωρείται ότι προέρχεται από το ιταλικό sergente που σημαίνει αξιωματούχος. (Ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης που μετέφερε το 1536 λόγω διώξεων την οικογένειά του στο Λιμποβίτσι της Αρκαδίας από το χωριό Ρουπάκι επίσης της Αρκαδίας, ήταν παπούς του προπάπου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη )] 
Μαυρομίχαλοι, από τον Μιχάλη Κουφόπουλο 1878 τον Μαυρομίχαλο, γιο του Κωνσταντίνου Κουφόπουλου ( Γλυστρίτη). Ο Μανώλης Κουφόπουλος 1910, γιος του Μαυρομίχαλου, βρίσκεται σήμερα,(Αύγουστος 2011) εν ζωή, έχει ηλικία 101 ετών και είναι ο δεύτερος εν ζωή υπεραιωνόβιος Κορωνιδιάτης.

Γλέποι, από τον Γιαννούλη Κουφόπουλο (Γλέπο) και τον γιό του Ιωάννη 1855 τον Γλεπογιάννη. Ιωάννης Γιαννούλη Κουφόπουλος είχε γεννηθεί το 1783 και έζησε έως τις 12/10  1866
(Η λέξη γλέπω αναφέρεται στα λεξικά με την έννοια βλέπω. Να έλεγε άραγε ο Γλέπος γλέπω αντί βλέπω και να δημιουργήθηκε έτσι το παρατσούκλι του;)
Καλόεροι, από τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο τον Καλόερο 1851, πρώτο γιο του Γιαννούλη Κουφόπουλου ( Γλέπου).
Του Καλοεράκη από τον Γιαννούλη 1874 τον Καλοεράκη, πρώτο γιο του Καλόερου.
Του Νιότη από τον Μανώλη 1879 δεύτερο γιο του Καλόερου
Σαλιμπούργοι, από τον Μανώλη Κουφόπουλο τον Σαλιμπούργο 1858, γιο του Γιαννούλη Κουφόπουλου (Γλέπου). Η λέξη Σαλιμπούργος αποδίδει στην Κέρκυρα εξελληνισμένα ένα συγκεκριμένο ενετικό επώνυμο (Σούλεμπουργκ).
Πανανήδες (παράδειγμα Πανανηδογιάννης), από τον Πανανή δηλαδή από τον Παναγιώτη Κουφόπουλο 1902, γιο του Γλεπογιάννη 1855.

Φαφούληδες, από τον Γιάννη Κουφόπουλο τον Φαφούλη και τον γιο του Απόστολο 1861 επίσης Φαφούλη.
Φάκοι, από τον Πέτρο Κουφόπουλο τον Φάκο (με τις φακίδες) 1867, γιο του Γιάννη Κουφόπουλου (Φαφούλη).

Παπαδέληδες, από τον Παναγιώτη Κουφόπουλο τον Παπαδέλη γεννημένο πριν το 1845
Του Παναγιωτάκη, από τον Παναγιώτη 1884, εγγονό του Παπαδέλη και γιο του Παπαδελοέργη 1850
Του Ιωάννη από τον Ιωάννη 1861 γιο του Παπαδέλη. 
Μυκόνιοι, από τον Νίκο Κουφόπουλο τον Μυκόνιο 1879, γιο του Παπαδελοέργη 1850. Ο Γεώργιος Νικολάου Κουφόπουλος (Μυκονογιώργης) 1902, γιος του Μυκόνιου, υπήρξε ο τελευταίος βρακάς. (Μανώλης Μανωλάς)

Του Εργάκη, από τον Γεώργιο Απόστολου Κουφόπουλο τον Εργάκη (αδελφό του Φαφούλη), που απόκτησε τον πρώτο του γιο το 1862

Παύληδοι, από τον Παύλο Γεωργίου Κουφόπουλο 1847
Χρήστηδοι από τον Χρήστο Γεωργίου Κουφόπουλο1850 αδελφό του προηγουμένου




Κουφόπουλοι γεννημένοι στην Κόρωνο




ΕπώνυμοΌνομαΠατέραςΜητέρατόπος έτος γέν.Παρατηρήσεις
ΚΟΥΦΟΣ ΝΙΚΟΣ
Στην απογραφή του Ισούφ Αγά του 1708 καταγράφτηκε ως φορολογούμενος στις Τρικοκκιές (1δ). Αναφέρεται ότι οι γιοι του έγιναν Κουφόπουλοι (1ζ).

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Γεννήθηκκε πριν το 1735. Ο εγγονός του  Γιώργης προικοδοτήθηκε στο χωριό το 1796 (1γ), 

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
Γιος του προηγουμένου.Γεννήθηκε πριν το 1755. Μαζί με τη σύζυγό του Λεντού, προικοδότησαν στο χωριό εν όψει γάμου το γιο τους Γιώργη το 1796.

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΙΩΡΓΗΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ του Αποστόλη    ΛΕΝΤΟΥ
Γιος του προηγουμένου. Εν όψει γάμου προικοδοτήθηκε από τους γονείς του το 1796

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ
Το 1792 αναφέρεται σε έγγραφο πώλησης σπιτότοπου της Αγίας Μαρίνας στον παπά Νικηφόρο , ως δημογέροντας των Τρικοκκιώ(1γ). Ίσως είναι ο πατέρας του Πρωτονοτρίου Άνω Μερών Ιάκωβου Κουφόπουλου.

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΑΚΩΒΟΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ
 Πρωτονοτάριος από το 1820, Αρχιερατικός Πρωτονοτάριος από το 1823. Συντάσει έγγραφα στην περιοχή από το 1806μέχρι το 1830. Σε έγγραφο του 1822 που υπογράφει ο έπαρχος Νάξου, αναφέρται ως δημογέρονταςτου χωρίου Τρικοκκιών. (1γ). Παντρεύτηκε τη Σοφία  1783, κόρη του Παύλου Αναπλιώτη και της Σταμάτας. Δεν είναι γνωστό αν απόγονοί του έμμειναν και απόκτησοαν παιδιά στο χωριό ως Κουφόπουλοι. Ο γιος του Νικόλαος καταγράφτηκε αρχικά ως Κουφόπουλος και τελικά ως Πρωτονοτάριος και τα παιδιά του Νικόλαου καταγράφτηκαν  ως Πρωτονοτάριοι. Δεν έχω βρεί αν ο Ιάκωβος είχε άλλα παιδιά. Θα ήταν όμως αναμενόμενο να έχει γιο Κωσταντή


 ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ 














ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ














ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


Παντρεύτηκε την Ελένη και απόκτησαν τον Γιώργο το 1758, τον Γιάννη το 1771,  την Ανέζα και τη Σοφία γύρω στο 1790, και ίσως και άλλα παιδιά. Ο Γιώργος και ο Γιάννης καταγράφτηκαν ως Κωσταντάκηδες. Από αυτούς οι Κωσταντάηδες του χωριού. Η Ανέζα παντρεύτηκε τον Βασίλη
Μελισσουργό και η Σοφία τον παπα Γεώργη Μανωλά





Το 1820 αναφέρεται ως μάρτυρας σε σύμβαση  καλλιέργειας χωραφιού μεταξύ Του Μανώλη και του Στάη Μπουμπουδάκη από το ένα μέρος και του παπα Νικηφόρου Μανωλά από το άλλο.)

ΕΙΡΗΝΗΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Κουφόπουλος (σύζυγος)

Η κερά  Ρήνη, συμβία του Κωσταντή Κουφόπουλου,  εν έτει 1823 και εν όψει γάμου της κόρης της Μαρίας με τον Γιάννη Βασίλη Μακέρου, την προικίζει με σπίτι στην Ανεγυρίδα, με χωράφια στα Δαιμόνια στο Σιδερίτη και αλλού καθώς και με μασαρία (σκεύη σπιτιού).

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΑΝΤΗΣΕΙΡΗΝΗ 

Το 1823 εν όψει γάμου της προικίζεται από τη μητέρα της κερά Ρήνη όπως αναφέρεται  στην προηγούμενη εγγραφή

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΙΑΝΝΗΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ
Στον  Γιάννη Κωσταντή Κουφόπουλο παραχωρείται έναντι τιμήματος το 1823 από τον θείο του Δημήτρη Γιάννη Πουλημένο ένα χαλί ξαπέλισμα για να το καλλιεργεί.   Ο Γιάννης πατικιάζει  το 1824 στον Γεώργη Πουλημένο ένα κομματάκι χωράφι που έχει από γονικού του στου Κακανάση, και το 1828 προικοδοτεί εν όψει γάμου τον γιο του Ανεγνώστη. (1γ, 1ι)

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο  Παπαδέλης. Γεννήθηκε πριν το 1830. Ο Γιώργος του γεννήθηκε το 1850.

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
(Κορωνιάτης)

Γιος του Νικηφόρου (Κορωνιάτη), αδελφός του Κωσταντή (πατέρα του Γιάννου). Ο Μανώλης του γεννήθηκε το 1853

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πατέρας του Παύλου 1847 και του Χρήστου 1850

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

1833
Φαφούλης. 
 Παντρεύτηκε ημέρα Κυριακή 20/4 1858 την Αικατερίνη Ιωάννη Μανδηλαρά 
22 ετών (κουμπάρος ο Ματθαίος Π. Μελισσουργός).
Η Μαρία 1805-1859 ήταν συμβία Απόστολου Κουφόπουλου. Πρέπει να ήταν η μητέρα του Φαφούλη. 


ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Γεωργίου

Ο Εργάκης. Ο πατέρας του Απόστολος.  Η Καλή 1818-1864, κόρη του Απόστολου Γεωργίου Κουφόπουλου και αδελφή του Εργάκη, ήταν 
σύζυγος Αναγνώστη Μελισσουργού.
Η Μαρία 1805- 1859 σύζυγος Απόστολου Κουφόπουλου,  δεν μπορεί να ήταν μητέρα της Καλής και του Εργάκη.
Ο Μιχάλης του  (Βουρλιώτης)  1861 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ 






ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ
τουΓιαννούλη         





ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
του Ιωάννη




Γεννήθηκε το 1783 και έζησε έως τις 12/10  1866. Πατέρας του επόμενου (Γλέπου). Ίσως Γλέπος να ήταν και ο ίδιος ή και πρόγονός του. Ο πατέρας του Γιαννούλης γεννήθηκε πριν το 1763.


Ο Γλέπος. Παντρεύτηκε 26 Σεπτ. 1848 τη Βασιλική Ιω. Μανδηλαρά. Ο Κώστας του γεννήθηκε το 1851 και ο Γιάννης του στις 30/12  1855. Ίσως είχαν γεννηθεί νωρίτερα και άλλα παιδιά

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΝΙΚΟΣ1824
Γιος του επόμενου και πατέρας του Νίκου  Μανώλη Κουφόπουλου  1857, (Χελιαμπά 2) 

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΣ
Ο Χελιαμπάς. Πατέρας του προηγούμενου και του επομένου Γεννήθηκε περί το1800

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΝΙΚΟΣ
Ο Κωσταντής ο Γλυστρίτης , γιος του προηγούμενου και πατέρας του Νίκου Κωσταντίνου Κουφόπουλου 1853 (Χελιαμπά 1) 

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ


Ο Κορωνιάτης. Πατέρας του Κωσταντή και του Αντώνη Κουφόπουλου. Απόκτησε εγγόνια από τις αρχές της δεκαετίας του 1850

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ1850Ο Παδελοέργης, γιος του Παπαδέλη. Πατέρας μεταξύ άλλων και του Νικολάου Κουφόπουλου 1879 του Μυκόνιου.

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣ

Πατέρας του Γιάννη 1874 και του Αναστάση 1878 που γεννήθηκαν στα Βουρλά.



ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ  ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΓΛΥΣΤΡΙΤΗ ΓΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΧΕΛΙΑΜΠΑ



ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΝΙΚΟΣΟ Γλυστρίτης. Απόκτησε τους αμέσωςεπόμενους και την Σοφία 27/2 1858, την Παρασκευή 14/11  1869, την Κυριακή 15/12  1872  
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ  
του Νίκου 
 ΑΝΝΑ16/4 1853
Ο Νίκος-Χελιαμπάς 1, ο γιος του του Κωσταντή του Γλυστρίτη και εγγονός του Νίκου Κουφοπουλου του Χελιαμπά.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΚΩΝ/ΝΟΣ  
του Νίκου 
1867
Ο Βασιλάκης, γιος του Κωσταντή του Γλυστρίτη


ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ  
του Νίκου 


1869


Ο Γιάννης του Κωσταντή του Γλυστρίτη

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ  
του Νίκου 

3/8 1875

Ο Τσεργίνης, γιος του Κωσταντή του Γλυστρίτη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΙΧΑΗΛΚΩΝ/ΝΟΣ  
του Νίκου 
9/6 1878
Ο Μαυρομιχάλης, γιος του Κωσταντή του Γλυστρίτη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
του Κων/νου
1889Ο Χελιαμπαδοκωσταντής γιος του Νίκου Χελιαμπά 1
Γεννήθηκε και η Άννα
Το 1901 γεννήθηκε ο Χελιαμπαδοδημήτρης
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ  του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ09/03 1912Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΕΙΡΗΝΗΚΩΣΤΑΝΤΗΣ     του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ4/1   1914Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΣΤΕΛΙΟΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ  του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ06/02 1916Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΦΡΙΞΟΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ  του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ01/01 1918Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΚΑΛΛΙΟΠΗΚΩΣΤΑΝΤΗΣ     του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ25/9  1918Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΩΣΤΑΝΤΗΣ     του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ21/10  1919Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ  του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ09/05 1921Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΑΚΩΣΤΑΝΤΗΣ     του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ13/8  1924Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΕΣΠΟΙΝΑΚΩΣΤΑΝΤΗΣ     του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ8/1   1927Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΦΩΤΕΙΝΗΚΩΣΤΑΝΤΗΣ     του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ18/9 1928Του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΕΣΠΟΙΝΑΝΙΚΟΛΑΟΣ 
του Κων/νου
ΚΑΤΙΝΑ Μαγγιώρου1948Γεωπόνος, κόρη του Νίκου του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
του Κων/νου
ΚΑΤΙΝΑ Μαγγιώρου1949
Ιδιαίτερα διακεκριμένος γιατρός ακτινοδιαγνώστης, γιός του Νίκου του Χελιαμπαδοκωσταντή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  του Κων/νου1901Ο Χελιαμπαδοδημήτρης
Το 1889 είχε γεννηθεί ο Χελιαμπαδοκωσταντής
Είχε γεννηθεί και η Άννα
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ Κουφοπούλου του Προέδρου 

1932γιος του Χελιαμπαδοδημήτρη

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κουφοπούλου του Προέδρου 

1934Γιος του Χελιαμπαδοδημήτρη. Διετέλεσε γενικός διευθυντής του Ο.Ε.Κ.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ Κουφοπούλου του Προέδρου 

1937γιος του Χελιαμπαδοδημήτρη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝικολάουΒΑΣΙΛΙΚΗ Κουφοπούλου του Προέδρου 1940γιος του Χελιαμπαδοδημήτρη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
του Κων/νου
1889Ο Βασιλακογιάννης του Βασιλάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  
 του Κων/νου
1891Του Βασιλάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΦΩΤΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
του Κων/νου
1900Του Βασιλάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
του Κων/νου
1902Ο Βασιλακομανώλης. Σκοτώθηκε στη Μικρά Ασία.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
του Κων/νου
15/3 1905Του Βασιλάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κων/νου1907Του Βασιλάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ    
του Βασιλείου
ΣΟΦΙΑ1918του Βασιλακογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΝΑΙΩΑΝΝΗΣ    
του Βασιλείου
ΣΟΦΙΑ25/1 1920του Βασιλακογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ    
του Βασιλείου
ΣΟΦΙΑ1922του Βασιλακογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ    
του Βασιλείου
ΣΟΦΙΑ1924του Βασιλακογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ    
του Βασιλείου
ΣΟΦΙΑ1927του Βασιλακογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ    
του Βασιλείου
ΣΟΦΙΑ1929του Βασιλακογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ   
του Κων/νου
1894Του Γιάννη. Γεννήθηκε στην Καισαριανή
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Κων/νου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ1906Ο Τσεργινοκώστας
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Κων/νου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ13/8 1908Ο Τσεργινονίκος
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Κων/νου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ1910Ο Τσεργινογιάννης
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Κων/νου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ26/2 1913Η Τσεργινομαρία. Παντρευτηκε τον Απόστολο Ψαρρό (Τσικαλαδαποστόλη)
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΙΧΑΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Κων/νου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ24/7 1915Ο Μαυρομιχάλης του Τσεργίνη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΒΑΣΙΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Κων/νου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ25/12 1917Ο Τσεργινοβασίλης ή Τσίκνας. Παντρεύτηκε τη Βάσω 1926, κόρη του Κώστα Επταημέρου 1892
Το 1951 μετανάστευσε στη Βοστώνη. Τον ακολούθησε το 1954 
 η οικογένειά του, Απεβίωσε στη Νάξο to 2015 σε ηλικία 98 ετών
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΣΤΑΜΑΤΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Κων/νου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ25/9 1922Του Τσεργίνη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΝΤΩΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Κων/νου
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ14/4 1925Του Τσεργίνη





ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1930Του Τσεργινονίκου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1934Του Τσεργινονίκου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ
του Γεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1938Του Τσεργινονίκου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΕΣΠΟΙΝΑΒΑΣΙΛΗΣ   
του Γεωργίου
ΒΑΣΩ  Επταημέρου1946Του Τσίκνα. Γεννήθηκε 
στην Αθήνα. 
Το 1954   
μετανάστευσε  
στη Βοστώνη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΓΑΡΙΤΑΒΑΣΙΛΗΣ   
του Γεωργίου
ΒΑΣΩ  Επταημέρου1947
Του Τσίκνα. Γεννήθηκε 
στην Αθήνα. 
Το 1954   
μετανάστευσε  
στη Βοστώνη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΑΒΑΣΙΛΗΣ   
του Γεωργίου
ΒΑΣΩ  Επταημέρου
Του Τσίκνα. Γεννήθηκε 
στην Αθήνα. 
Το 1954  1Αυγούστου μετανάστευσε  
στη Βοστώνη

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ        ή  ΚΡΙΣΤΙ

ΒΑΣΙΛΗΣ   
του Γεωργίου

ΒΑΣΩ  Επταημέρου

Του Τσίκνα. Γεννήθηκε 
στη Βοστώνη Σήμερα ζει στη Νάξο μαζί με τη μητέρα της (2017)
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΣΜΙΧΑΛΗΣ
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ1902Ο Κώστας του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΑΝΝΑΜΙΧΑΛΗΣΚΑΛΛΙΟΠΗ29/3 1906Του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΠΕΤΡΟΣΜΙΧΑΛΗΣ
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ6/7  1908Του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΜΙΧΑΛΗΣ
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ6/1  1911Ο Μαυρομανώλης, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Κορωνιδιάτης (Αύγουστος 2012)
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΕΛΕΝΗΜΙΧΑΛΗΣ
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ16/2 1913Του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΚΥΡΙΑΚΗΜΙΧΑΛΗΣ
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ8/10 1915Του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΕΥΑΓΓΕΛΙΑΜΙΧΑΛΗΣ
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ24/3 1918Του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΜΙΧΑΛΗΣ
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ1920Του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΜΙΧΑΛΗΣ
του Κων/νου
ΚΑΛΛΙΟΠΗ3/1 1923Του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΕΣΠΟΙΝΑΚΩΝ/ΝΟΣ
του Μιχάλη
ΜΑΡΙΑ3/6 1925Του Κώστα του Μαυρομιχάλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΚΑΛΛΙΟΠΗΚΩΝ/ΝΟΣ
του Μιχάλη
ΜΑΡΙΑ22/3  1927Του Κώστα του Μαυρομιχάλη


ΑΠΌ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΙΑΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΗ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ


Ι. ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΝΤΗ



ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
(Κορωνιάτης)
Ο Κορωνιάτης..Παντρεύτηκε 12 Ιουλίου 1850 τη Φλουρού.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ Νικηφόρου ΦΛΟΥΡΟΥ1855
Του Κορωνιάτη. Είχε γεννηθεί η Μαργαρίτα 23/2 1853. Πρέπει να είχε γεννηθεί και Νικηφόρος.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΚΩΣΤΑΝΤΗΣ
 Νικηφόρου
ΦΛΟΥΡΟΥ1861
Ο Γιάννος του Κορωνιάτη. 
Είχαν γεννηθεί 
Πέτρος 17/02 1856, 
Κυριακή 24/1 1857 
Δέσποινα 11/2 1860. 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣΚΩΝ/ΝΟΣ ΝικηφόρουΦΛΟΥΡΟΥ1867
Ο Κορωνιατονικηφόρος. Έκανε 17 παιδιά αλλά μεγάλωσαν τα 10, γράφει ο εγγονός του Γιάννης Χουζούρης. Διετέλεσε και πρόεδρος του χωριού. Σκοτώθηκε κατά την κατοχή. Στο Φλεριό  τον κτύπησαν γέρο πια οι ιδιοκτήτες περιβολιού, για λίγα φρούτα που έκοψε από το περιβόλι τους.  Πέθανε στο χωριό.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΠΕΤΡΟΣΚΩΝ/ΝΟΣ ΝικηφόρουΦΛΟΥΡΟΥ1869Ο Κορωνιατοπέτρος
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΚΩΝ/ΝΟΣ Νικηφόρου ΦΛΟΥΡΟΥ1876Ο Μανωλάκης  (Κορωνιατομανώλης)
Είχε γεννηθεί η Καλή  
5/12 1873 και γεννήθηκε 
 η Αγλαϊα 17/2 1879
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ Κων/νουΜΑΡΙΑ
Κουφοπούλου
1887Ο Πρόεδρος.  
 (Ο Κωσταντής 
του Γιάννου)
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του Κων/νουΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωτονοταρίου
1896του Γιάννου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΙΑΛΕΧΤΗΙΩΑΝΝΗΣ του Κων/νουΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωτονοταρίου
26/4 1905του Γιάννου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣΙΩΑΝΝΗΣ του Κων/νουΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωτονοταρίου
30/10 1907του Γιάννου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΠΕΤΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του Κων/νουΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωτονοταρίου
23/8 1910του Γιάννου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΙΩΑΝΝΗΣ του Κων/νουΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωτονοταρίου
23/2 1914του Γιάννου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του Κων/νουΚΥΡΙΑΚΗ
Πρωτονοταρίου
13/3 1919του Γιάννου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΒΑΣΙΛΙΚΗΚΩΝ/ΝΟΣ του Ιωάννη ΚΥΡΙΑΚΗ26/7 1911του Προέδρου 
(του Κωσταντή 
του Γιάννου)
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΒΑΣΙΛΙΚΗΚΩΝ/ΝΟΣ του Ιωάννη ΚΥΡΙΑΚΗ12/8 1912
Η Βάσω του Προέδρου. Παντρεύτηκε τον Χελιαμπαδοδημήτρη

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ16/1 1915
Ο Γιάννης του Προέδρου . Υπήρξε πολυνίκης διεθνώνν αγώνων στίβου και Γενικός Διευθυντής υπουργείων.

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΣΤΕΦΑΝΟΣΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ21/5 1917Του Προέδρου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΦΛΩΡΑΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ12/5 1919Του Προέδρου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ14/9 1921Του Προέδρου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΗΜΗΤΡΑΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ5/12 1923Του Προέδρου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ9/3 1926Ο Αντώνης του Προέδρου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ7/12 1928Του Προέδρου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΙΧΑΗΛΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ 1929Ο Μιχάλης του Προέδρου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΛΕΜΟΝΙΑΚΩΝ/ΝΟΣ του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ 1935Του Προέδρου 





ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ17/10 1904Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΑΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ31/3 1907Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ30/6 1909Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΙΑΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ15/6 1911Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ27/11 1912Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ15/11 1914Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΛΕΟΝΑΡΔΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ11/12 1917Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΚΥΡΙΑΚΗΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ16/2 1919Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΠΕΤΡΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ16/2 1921Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΠΕΤΡΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ30/3 1922Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΕΣΠΟΙΝΑΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Κων/νουΣΤΥΛΙΑΝΗ21/1 1924Του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΝικηφόρουΑΓΓΕΛΙΚΗ1928Του Γιάννη του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΣΤΥΛΙΑΝΗΙΩΑΝΝΗΣ του ΝικηφόρουΑΓΓΕΛΙΚΗ15/1 1929Του Γιάννη του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΝικηφόρουΑΓΓΕΛΙΚΗ1935Του Γιάννη του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΝικηφόρουΑΓΓΕΛΙΚΗ1940Του Γιάννη του Κορωνιατονικηφόρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΚΑΛΛΙΟΠΗΠΕΤΡΟΣ      του Κων/νουΒΑΣΙΛΙΚΗ23/3 1909Του Κορωνιατοπέτρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΠΕΤΡΟΣ      του Κων/νουΒΑΣΙΛΙΚΗ16/3 1911Του Κορωνιατοπέτρου. Πέθανε σχεδόν μόλις πήρε το πτυχίο του (Μαθηματικού)
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣΠΕΤΡΟΣ      του Κων/νουΒΑΣΙΛΙΚΗ11/10 1913Του Κορωνιατοπέτρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΠΕΤΡΟΣ      του Κων/νουΒΑΣΙΛΙΚΗ20/9 1916Του Κορωνιατοπέτρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣΠΕΤΡΟΣ      του Κων/νουΒΑΣΙΛΙΚΗ20/11 1918Του Κορωνιατοπέτρου. Σκοτώθηκε σε συνοριακό οχυρό στις 7 - 4  1941
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑΠΕΤΡΟΣ      του Κων/νουΒΑΣΙΛΙΚΗ3/4 1924Του Κορωνιατοπέτρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΠΕΤΡΟΣ      του Κων/νουΒΑΣΙΛΙΚΗ14/12 1928Του Κορωνιατοπέτρου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΗΣΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ1904Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΙΑΚΟΥΜΗΣΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ1905Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ22/9 1906Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ22/1 1909Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΦΛΩΡΑΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ7/10 1911Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΠΕΤΡΟΣΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ29/4 1914Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΦΛΩΡΑΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ1/5 1917Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ24/2 1920Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΒΑΣΙΛΙΚΗΜΑΝΩΛΗΣ   του Κων/νουΕΛΕΝΗ12/4 1923Του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΣΠΥΡΙΔΩΝΙΑΚΩΒΟΣ του ΜανώληΚΑΛΛΙΟΠΗ1933Του Γιακουμή  του Κορωνιατομανώλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του Μανώλη ΚΑΛΛΙΟΠΗ1939Του Γιακουμή  του Κορωνιατομανώλη










     ΙΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ  ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ (ΚΟΡΩΝΙΑΤΗ) 

                                           (ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΗ)







ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
(Κορωνιάτης)



ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΑΝΤΩΝΗΣ  ΝικηφορουΜΑΡΙΑ1853
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  ΝικηφορουΜΑΡΙΑ28/9 1856 έως 22/6 1874
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΑΝΤΩΝΗΣ  ΝικηφορουΜΑΡΙΑ25/12 1859
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΑΝΤΩΝΗΣ  ΝικηφορουΜΑΡΙΑ5/8 1870

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΗΦΟ
ΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ  ΝικηφορουΜΑΡΙΑ25/8 1874
 


3.ΑΠΌ  ΤΟ  ΜΑΝΩΛΗ  ΝΙΚΟΥ  ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ  (ΧΕΛΙΑΜΠΑΔΕΣ 2)

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΝΙΚΟΣΠατέρας του Νίκου Μανώλη Κουφόπουλου   
1857, (Χελιαμπά 2), 
αδελφός του 
Κωσταντή 
Κουφόπουλου 
του Γλυστρίτη 
και γιος του Νίκου 
Κουφόπουλου του 
Χελιαμπά. 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΜΑΝΩΛΗΣ20/7 
1857
Ο Χελιαμπάς 2
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
 του Μανώλη.
1887Ο Κουτσαβάκης, 
γιος του 
Χελιαμπά 2
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
 του Μανώλη.
1894Του Χελιαμπά 2
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
 του Μανώλη.
1896Ο Χελιαμπαδο
γιάννης
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μανώλη.1897Ο Χελιαμπαδο
γιώργης
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ  ΜΙΧΑΗΛΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μανώλη.1899Ο Χελιαμπα
δομιχάλης, 
παντρεύτηκε 
στη Μέση
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΜΑΝΩΛΗΣ του ΝικόλαουΜΑΡΙΝΑ26/2 
1925
Του Κουτσαβάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΜΑΝΩΛΗΣ του ΝικόλαουΜΑΡΙΝΑ22/9 
1926
Του Κουτσαβάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΜΑΝΩΛΗΣ του ΝικόλαουΜΑΡΙΝΑ10/7 
1930
Του Κουτσαβάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣΜΑΝΩΛΗΣ του ΝικόλαουΜΑΡΙΝΑ1932Του Κουτσαβάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΙΩΑΝΝΗΣ
του Νικολάου
ΦΩΤΕΙΝΗ20/10 
1926
Του Χελιαμπαδογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Νικολάου
ΦΩΤΕΙΝΗ18/9 
1928
Του Χελιαμπαδο
γιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΩΑΝΝΗΣ
του Νικολάου
ΦΩΤΕΙΝΗ1930Του Χελιαμπαδο
γιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Νικολάου
ΦΩΤΕΙΝΗ1933Του Χελιαμπαδο
γιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Νικολάου
ΦΩΤΕΙΝΗ1935Του Χελιαμπαδο
γιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣΙΩΑΝΝΗΣ
του Νικολάου
ΦΩΤΕΙΝΗ1941Του Χελιαμπαδο
γιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Νικολάου
ΣΟΦΙΑ19/7 1921Του Χελιαμπαδο
γιώργη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Νικολάου
ΣΟΦΙΑ10/9 1923Του Χελιαμπαδο
γιώργη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Νικολάου
ΣΟΦΙΑ13/6 1925Του Χελιαμπαδο
γιώργη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Νικολάου
ΣΟΦΙΑ14/3 1927Του Χελιαμπαδο
γιώργη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Νικολάου
ΣΟΦΙΑ1934Του Χελιαμπαδο
γιώργη 
ΑΠΌ  ΤΟΝ  ΓΕΩΡΓΙΟ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ   ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ  ΤΟΝ  ΕΡΓΑΚΗ
(ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΦΑΦΟΥΛΗ)
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


Ο Εργάκης. Ο πατέρας του Απόστολος.  Η Καλή 1818-1864, κόρη του Απόστολου Γεωργίου Κουφόπουλου και αδελφή του Εργάκη, ήταν 
σύζυγος Αναγνώστη Μελισσουργού.
Η Μαρία 1805- 1859  σύζυγος Απόστολου Κουφόπουλου, δεν μπορεί να ήταν μητέρα της Καλής και του Εργάκη.
Ο Μιχάλης του  (Βουρλιώτης)  1861 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΓΕΩΡΓΙΟΣτου Απόστολου. ΚΥΡΙΑΚΗ1861Ο Βουρλιώτης, 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣτου Απόστολου. ΚΥΡΙΑΚΗ1864


Ο Εργακαποστόλης


 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣτου  Απόστολου.ΚΥΡΙΑΚΗ1866
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣτου Απόστολου. ΚΥΡΙΑΚΗ4/7 
1870
 Ο Μανώλης,  
γιος του 
Εργάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΚΑΛΗΓΕΩΡΓΙΟΣτου  Απόστολου. ΚΥΡΙΑΚΗ
7/10 1873

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΕΙΝΗΓΕΩΡΓΙΟΣτου Απόστολου. ΚΥΡΙΑΚΗ
4/9 1874
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 
τιυΓεωργίου
1895Του Εργακα
ποστόλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣτου Απόστολου. ΚΑΤΕΡΙΝΑ26/4 1924Του Γιώργου 
1895, 
γιου του 
Εργακα
ποστόλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣτου Απόστολου. ΚΑΤΕΡΙΝΑ21/9 1927
Του Γιώργου 
1895, 
γιου του  
Εργακα
ποστόλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣτου Απόστολου ΚΑΤΕΡΙΝΑ2/1 1930
Του Γιώργου 
1895, 
γιου του  
Εργακα
ποστόλη




ΑΠΌ  ΤΟΝ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ  ΤΟΝ  ΠΑΠΑΔΕΛΗ

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Ο  Παπαδέλης.  Ο 
Γιώργος του 
γεννήθηκε το 1850 και ο Γιάννης του το 1861.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  1850

Ο Παπαδελοέργης 
γιος του Παπαδέλη. 
Παντρεύτηκε τη 
Γιακουμίνα και 
απόκτησαν 
τη Μαρία 15/7 1873, 
τον Στελιανό 2/7 1876,
 τον Νίκο (Μυκόνιο
17/9 1879 που αναφέρεται στους Μυκόνιους, 
τον Ματθαίο 13/2 
1882, 
τον Δημήτριο 1896
Από δεύτερο γάμο 
με τη Σταυρίτσα
απόκτησε τη
Μαρίνα 20/2/1905
τη Μαρία 16/10/1908
τον Μανώλη 17/9/1914 

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  
  
  
    1861

Ο Ιωάννης, γιος 
του Παπαδέλη. 
Απόκτησε τον 
Αντώνιο (Πολιτικάκη
1896






ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ






ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 






ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
του Παναγιώτη







1884





Ο 
Παναγιωτάκης
γιος του 
Παπαδελοέργη και
της Γιακουμίνας
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου ΜΑΡΙΝΑ20/3 1911
Γιος του 
Παναγιωτάκη 
1884, 
γιου του 
Παπαδελοέργη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου ΜΑΡΙΝΑ1915
Γιος του 
Παναγιωτάκη 
1884, γιου του
 Παπαδελοέργη




ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ







ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ



ΣΟΦΙΑ








ΙΩΑΝΝΗΣ




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου







 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   του Γεωργίου
   ΜΑΡΙΝΑ






 



2/1 1916 







16/1 1919





Γεννήθηκαν 
ακόμη η 
Γιακουμίνα 
6/4 1927 και 
η Φλώρα 25/6 
1930




 Γιος του 
Παναγιωτάκη 
1884, γιου του 
Παπαδελοέργη

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου

ΜΑΡΙΝΑ

30/11 1921


Γιος του 
Παναγιωτάκη 
1884, γιου του 
Παπαδελοέργη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γεωργίου ΜΑΡΙΝΑ10/4 1925
 Γιος του 
Παναγιωτάκη 
1884, γιου του 
Παπαδελοέργη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ  
Παναγιώτη
1896Θύμα πολέμου
 (σκοτώθηκε στη
 Μικρά Ασία). 
 Γιος του
 Παπαδελοέργη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ Παναγιώτη1896Ο Αντώνης ο 
Πολιτικάκης,  
γιος του  Ιωάννη 
1861 και 
εγγονός του 
Παπαδέλη

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΑΝΤΩΝΙΟΣ Ιωάννη
(Πολιτικάκης)
 ΚΥΡΙΑΚΗ9/1 1924
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ1926
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΣΟΦΙΑΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ4/1 1927
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΣΤΑΜΑΤΑΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ31/12 1928
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΑΝΤΩΝΙΟΣΚΥΡΙΑΚΗ1934
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣΚΥΡΙΑΚΗ1939


ΟΙ   ΜΥΚΟΝΙΟΙ
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ1850
Πρόκειται για τον 
Παπαδελοέργη, 
γιο του Παπαδέλη. 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ1879
 
Ο Μυκόνιος, 
γιος 
του προηγού
μενου και της 
Γιακουμίνας.
Ήταν μεγαλο
βοσκός..  Ο
αδελφόςτου
Παναγιώτης 
γεννήθηκε
το1884 (Αναφέ
ρεται παραπάνω, 
όπως και τα άλλα του αδέλφια)


ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓεωργίουΣΤΑΜΑΤΑ1902
 
Ο 
Μυκονιο
γιώργης 
 ο τελευταίος 
βρακάς, 
γιος του Νίκου 
 (Μυκόνιου) 
1879

ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΣ
ΜΑΤΘΑΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓεωργίουΣΤΑΜΑΤΑ22/9 1906Του Μυκόνιου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓεωργίουΣΤΑΜΑΤΑ6/4 1909Του Μυκόνιου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΙΑΚΩΒΙΝΑΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓεωργίουΣΤΑΜΑΤΑ9/11 1911Του Μυκόνιου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΕΙΡΗΝΗΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓεωργίουΣΤΑΜΑΤΑ2/11 1914Του Μυκόνιου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓεωργίουΣΤΑΜΑΤΑ8/11 1917Του Μυκόνιου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓεωργίουΣΤΑΜΑΤΑ30/5 1921Του Μυκόνιου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓεωργίουΣΤΑΜΑΤΑ12/3 1924Του Μυκόνιου
      





ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ  ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ  ΤΟΝ  ΓΛΕΠΟ



ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ



ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ



 ΙΩΑΝΝΗΣ
 Γιαννούλη


 
Ο Γλέπος, γιος του Ιωάννη Γιαννούλη Κουφόπουλου 
1783-1866 που ίσως είχε ήδη 
το παρώνυμο Γλέπος. Παντρεύτηκε 26 Σεπτ. 1848
τη Βασιλική Ιωάννη Μανδηλαρά και απότησαν τους αμέσωσς επόμενους και ίσως και άλλα παιδιά.


ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
τουΙωάννη
 ΒΑΣΙΛΙΚΗ1851Ο Καλόερος  
γιος του Γλέπου

ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 
Ιωάννη
ΒΑΣΙΛΙΚΗ30/12 1855 Ο Γλεπογιάννης
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Ιωάννη
ΒΑΣΙΛΙΚΗ4/8 1858
Ο  Σαλιμπούργος  
γιος του Γλέπου. Γεννήθηκε 
και ο Γεώργιος 30/5 1872
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣΚΩΝ/ΝΟΣ ΓιαννούληΔΕΣΠΟΙΝΑ28/10 1874Ο Καλοεράκης
γιος του 
Καλόερου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΚΩΝ/ΝΟΣ του ΓιαννούληΔΕΣΠΟΙΝΑ1879
Ο Νιότης, γιος
 του Καλόερου.    
Είχε γεννηθεί και ο 
Ιωάννης 29/10 1876
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΕΣΠΟΙΝΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ5/9 1905Του 
Καλοεράκη  
γιού του 
Καλόερου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ21/2 1906
Του 
Καλοεράκη 
γιού του 
Καλόερου)
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ29/1 1907
Του 
 Καλοεράκη 
γιού του 
Καλόερου)
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ14/11 1909Του 
Καλοεράκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ17/1  1911Του Καλοεράκη .
Σκοτώθηκε το 
1941 στην 
Κλεισούρα
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ27/1 1913Του Καλοεράκη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΕΣΠΟΙΝΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ4/1 1915Του Καλοεράκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΚΥΡΙΑΚΗΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ8/9 1916Του Καλοεράκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ27/1 1918Του Καλοεράκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΡΓΑΡΙΤΑΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ25/2 1920Του Καλοεράκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ12/2 1922


Του Καλοεράκη 
Σκοτώθηκε στο 
Λαύριο ετότε στην 
αντίσταση με τις
ανατινάξεις.


στην Αντίσταση
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΠΕΤΡΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ15/3 1928Του Καλοεράκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ του Κω/νου.ΑΓΛΑΪΑ1929Του Καλοεράκη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Κων/νουΕΛΕΝΗ1900Ο Νιοτάκης του
 Νιότη γιου του
 Καλόερου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Κων/νουΕΛΕΝΗ1901Του Νιότη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Κων/νουΕΛΕΝΗ1907Του Νιότη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΜανώληΕΥΔΟΚΙΑ29/5 1925Του Νιοτάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΜανώληΕΥΔΟΚΙΑ21/7 1926Του Νιοτάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΔΗΜΗΤΡΑΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΜανώληΕΥΔΟΚΙΑ24/8 1928Του Νιοτάκη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ     του Γιαννούλη1900Ο Γλεποστέλιος
 γιος του 
Γλεπογιάννη 1855.
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩ ΤΗΣΙΩΑΝΝΗΣ     του Γιαννούλη1902Ο Πανανής, γιος του Γλεπογιάννη 1855
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙωάννηΜΑΡΙΑ8/2  1926Γιος του 
Γλεποστέλιου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΚΑΛΛΙΟΠΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙωάννηΜΑΡΙΑ27/7 1927 Κόρη του 
Γλεποστέλιου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙωάννηΜΑΡΙΑ26/3 1929γιος του 
Γλεποστέλιου 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΠΑΝΑΓΙΩ ΤΗΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΙωάννηΜΑΡΙΑ1933Ο Πανανής
γιος του 
Γλεποστέλιου 
και ανηψιός 
του πρώτου 
Πανανή 1902
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙωάννηΣΟΦΙΑ20/9 1926
Ο Πανανιδοϊάννης,  
γιος του Πανανή 
1902
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙωάννηΣΟΦΙΑ14/1 1929Γιος του Πανανή 
1902
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Γιαννούλη1884Του Σαλιμπούργου 
1858. .
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Γιαννούλη1884Ο Χάμπας του 
Σαλιμπούργου 
Παντρεύτηκε 
στηνΚεραμωτή
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Γιαννούλη1884Του Σαλιμπούργου . .
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Γιαννούλη1888
Του Σαλιμπούργου
Παντρεύτηκε στην 
Κωμιακή 

ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Γιαννούλη1898Του Σαλιμπούργου 
Σκοτώθηκε στο 
μέτωπο της 
Μικράς Ασίας
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ  του Γιαννούλη1901
Του Σαλιμπούργου 
1858. Σκοτώθηκε 
στο μέτωπο της 
Μικράς Ασίας
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΙΩΑΝΝΗΣ    του ΜανώληΕΙΡΗΝΗ14/11 1914
Του Ιωάννη 1888 
γιου του
 Σαλιμπούργου

ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ    του Μανώλη

ΕΙΡΗΝΗ


4/4 1918


Του Ιωάννη 1888 
γιου του 
Σαλιμπούργου



AΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

 (ΤΟΥ  ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ)

ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠατέρας του Παύλου 1847 και του Χρήστου 1850
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΠΑΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ1847
Από αυτόν οι Παύληδοι. Παντρεύτηκε τη Μαρία και απόκτησαν 5 τουλάχιστον παιδιά
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΧΡΗΣΤΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ1850

Από αυτόν οι Χρήστηδες. Παντρεύτηκε τη Σοφία και απόκτησαν 6 τουλάχιστον παιδιά
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΣΠΥΡΙΔΩΝΠΑΥΛΟΣ      του Γεωργίου ΜΑΡΙΑ1890Είχαν προηγουμένως γεννηθεί η Ειρήνη 12/6  1877, η Καλή 28/12 1879, η Ελένη 24/7  1881 και ο Γιώργος 17/8 1882. Ο Γιώργος έζησε λίγα χρόνια.
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΥΛΟΣ      του Γεωργίου ΜΑΡΙΑ1895
Από τσι Παύληδοι. 
Παντρεύτηκε τη Στελιανή
Επταημέρου, κόρη του Τζοβενογιαννούλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Παύλου


ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Επταημέρου
17/2 1926Κόρη του Γεωργίου Παύλου 1895 (Από τσι Παύληδοι)
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΜΑΡΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Παύλου

ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Επταημέρου
15/4 1929Κόρη του Γεωργίου Παύλου 1895 (Από τσι Παύληδοι)
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΠΑΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Παύλου
ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Επταημέρου
2/ 5
1932
Γιος του Γεωργίου Παύλου 1895 (Από τσι Παύληδοι). Παντρεύτηκε την Ευτυχία και απόκτησαν το Γιώργο και τη Στέλλα  στη Μεταμόρφωση Αττ.






ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΙΑΝΝΟΥ
ΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Παύλου
ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Επταημέρου
1935Γιος του Γεωργίου 
1895
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΣΠΥΡΙΔΩΝΓΕΩΡΓΙΟΣ
του Παύλου
ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Επταημέρου
1939Γιος του Γεωργίου 
 1895
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΠΥΡΟΣ       του ΠαύλουΕΛΕΝΗ4/9  1917Κόρη του Σπύρου 
1890
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΝΗΣΠΥΡΟΣ       του ΠαύλουΕΛΕΝΗ29/12 1921Κόρη του Σπύρου 
Παύλου 1890 
(Από τσι Παύληδοι)
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΧΡΗΣΤΟΣ      του ΓεωργίουΣΟΦΙΑ18/11  1879Ο Χρηστοέργης. Είχε 
γεννηθεί η Άννα 
26/3 1878
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΧΡΗΣΤΟΣ      του ΓεωργίουΣΟΦΙΑ1879
Από τους Χρήστηδες.  
Σκοτώθηκε στο μέτωπο 
της Μικράς Ασίας
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΧΡΗΣΤΟΣ      του ΓεωργίουΣΟΦΙΑ1889
Ο Χρηστογιάννης. Είχε γεννηθεί και η Βασιλική 21/3 1882
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΔΗΜΗΤΡHΣΧΡΗΣΤΟΣ      του ΓεωργίουΣΟΦΙΑ1899Ο Χρηστομήτσος
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΧΡΗΣΤΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ       του ΧρήστουΣΤΥΛΙΑΝΗ1904Ο Χρηστάκης του Χρηστοέργη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΑΠΟΣΤΟ
ΛΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ       του ΧρήστουΣΤΥΛΙΑΝΗ10/11 1911του Χρηστοέργη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ       του ΧρήστουΣΤΥΛΙΑΝΗ20/1 1914του Χρηστοέργη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΣΟΦΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣ       του ΧρήστουΣΤΥΛΙΑΝΗ21/9 1916του Χρηστοέργη 
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ       του ΧρήστουΣΤΥΛΙΑΝΗ6/10 1919του Χρηστοέργη 


ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

ΧΡΗΣΤΟΣ     του Γεωργίου 

ΜΑΡΙΝΑ

1927

Του Χρηστάκη  
 1904
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥ
ΛΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ27/12 1915Κόρη του 
Χρηστογιάννη 
(1899)
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΣΟΦΙΑΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ26/8 1917Κόρη του 
Χρηστογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΝΗΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ2/1 1920Κόρη του 
Χρηστογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΜΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ30/12 1921Κόρη του 
Χρηστογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΜΑΡΙΝΑΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ10/1 1924Κόρη του 
Χρηστογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΧΡΗΣΤΟΣΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ3/10 1927Γιος του 
Χρηστογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΙΧΑΗΛΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ12/3 1930Γιος του 
Χρηστογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ1933Γιος του 
Χρηστογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΙΩΑΝΝΗΣ    του ΧρήστουΕΙΡΗΝΗ1937Γιος του 
Χρηστογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΦΛΩΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧρήστουΜΑΡΙΑ6/2 1924Του Χρηστομήτσου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧρήστουΜΑΡΙΑ29/1 1926Του Χρηστομήτσου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧρήστουΜΑΡΙΑ7/3 1928Του Χρηστομήτσου


ΑΠΌ  ΤΟΝ  ΙΩΑΝΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ  ΤΟΝ   ΦΑΦΟΥΛΗ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΚΗ

ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

1833

Φαφούλης. 
 Παντρεύτηκε ημέρα Κυριακή 20/4 1858 την Αικατερίνη Ιωάννη Μανδηλαρά 
22 ετών (κουμπάρος ο Ματθαίος Π. Μελισσουργός).
Η Μαρία 1805-1859 ήταν συμβία Απόστολου Κουφόπουλου. Πρέπει να ήταν η μητέρα του Φαφούλη. 



ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΑΠΟΣΤΟ
ΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Αποστόλου
ΚΑΤΙΝΑ1861Φαφούλης. Είχε γεννηθεί και η Μαρίνα 25/1 1859

ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ
Αποστόλου
1863Του Φαφούλη


ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ


ΠΕΤΡΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ
Αποστόλου

17/1 1868

Ο Φακος του 
Φαφούλη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣΙΩΑΝΝΗΣ
Αποστόλου
23/8 1878

Του Φαφούλη. 
Είχαν γεννηθεί και οι
Γεώργιος 2/2 1871
Κυριακή 22/12  1872
Μαρία 8/10  1875
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του  Ιωάννη1884
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΔΗΜΗΤΡHΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του  Ιωάννη1892Ο Φαφουλο
δημήτρης
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του  Ιωάννη1904Ο Φαφουλο  
μανώλης
Απόκτησε τον Απόστολο 1932 -1992
τον Αντώνη  και πέντε κόρες που ζουν ακόμη
(7-3-2017)

ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του  Ιωάννη

9/3 1907

Ο Φαφουλοέργης. Ο Απόστολος του γεννήθηκε το 1934
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΑποστόληΜΥΡΩΔΙΑ12/2 1913Του Φαφουλο
δημήτρη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΜΑΡΙΝΑΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΑποστόληΜΥΡΩΔΙΑ5/7 1917Του  
Φαφουλοδημήτρη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΑποστόληΜΥΡΩΔΙΑ1920Του 
Φαφουλοδημήτρη
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΦΛΩΡΑΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΑποστόληΜΥΡΩΔΙΑ18/2 1922Του 
Φαφουλοδημήτρη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΑποστόληΜΥΡΩΔΙΑ26/6 1925Του Φαφουλο
δημήτρη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΑποστόληΜΥΡΩΔΙΑ4/5 1929Του Φαφουλο
δημήτρη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΠΕΤΡΟΣ        του ΙωάννηΕΙΡΗΝΗ23/2 1908Ο Φακογιάννης,
γιος του Φάκου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΠΕΤΡΟΣ        του ΙωάννηΕΙΡΗΝΗ26/8 1911Γιος του Φάκου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΕΤΡΟΣ        του ΙωάννηΕΙΡΗΝΗ11/3 1915Γιος του Φάκου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΠΕΤΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ      του ΠέτρουΑΙΚΑΤΕΡΙ ΝΗ1932Γιος του 
Φακογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΝΙΚΗΦΟΡΟΣΙΩΑΝΝΗΣ      του ΠέτρουΑΙΚΑΤΕΡΙ ΝΗ1934Γιος του 
Φακογιάννη
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΙΩΑΝΝΗΣ      του ΠέτρουΑΙΚΑΤΕΡΙ ΝΗ1938Γιος του 
Φακογιάννη. 
Γιατρός




ΜΗ  ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΟΙ  ΛΟΓΩ  ΕΛΛΕΙΨΗΣ  ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ



ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΑΝΩΛΗΣ   ΚΩΝ/ΝΟΣ        ΚΥΡΙΑΚΗ    1937   Κων/νος του Ιωάννη

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓεννήθηκε πριν το 1845
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ1862Γιός του  προηγουμένου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣΓεννήθηκε πριν το 1855
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ1876Γιός του  προηγουμένου
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΠατέρας του επόμενου. 
Υποθέτω ότι πέθανε πριν 
τη γέννηση του γιου του. 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣ1893Γιός του  προηγουμένου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓεννήθηκε πριν το 1860
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΓεννήθηκε πριν το 1880. 
Γιος του προηγουμένου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
τουΓεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1900
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
τουΓεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1902
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΙΧΑΗΛΝΙΚΟΛΑΟΣ 
τουΓεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1903
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΤΘΑΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
τουΓεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1906
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
τουΓεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1909
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
τουΓεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1917
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
τουΓεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1921
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ 
τουΓεωργίου
ΣΤΑΜΑΤΑ1930
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΠΕΤΡΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ1902
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΑΚΩΒΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ1903
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣΠΕΤΡΟΣ1903
0 ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ
 ΜΑΡΙΝΑ




ΓΕΩΡΓΙΟΣ       του 
Παναγιώτη


ΣΤΑΥΡΙΤΣΑ

20/2 1905

Πατέρας ο 
Παπαδελοέργης
(2ος γάμος του)
18

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

 ΜΑΡΙΑ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ       του 
Παναγιώτη



ΣΤΑΥΡΙΤΣΑ


16/10  1908

  Πατέρας ο 
  Παπαδελοέργης
  (2ος γάμος του)
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΑΝΩΛΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ       του 
Παναγιώτη

ΣΤΑΥΡΙΤΣΑ17/9 1914Πατέρας ο 
Παπαδελοέργης
(2ος γάμος του)

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ      του Γεωργίου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    του Γεωργίου9/4 1907
ΚΟΥΦΟΠΟΥ ΛΟΣΦΩΤΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ.1911
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΕμμανουήλΕΙΡΗΝΗ1914
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΡΚΟΣΙΩΑΝΝΗΣ ΕμμανουήλΕΙΡΗΝΗ1918
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΧΡΗΣΤΟΣΚΩΝ/ΝΟΣ1918
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΑΝΤΩΝΙΟΣ     του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ9/1 1924Ο πατέρας είναι 
γιος του Ιωάννη 
Κουφόπουλο 
1870 του γιου 
του Αντωνίου 
Νικηφόρου 
Κουφόπουλου 
από τους 
Κορωνιάτηδες. 
Δείτε και 
παραπάνω τους 
Κουφόπουλους 
που προέρχονται 
"ΑΠΟ ΤΟ 
ΝΙΚΗΦΟΡΟ 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟ 
ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΙΑΤΗ 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ 
ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟ 
ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ". 
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ     του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ1926
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΑΝΤΩΝΙΟΣ     του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ4/1  1927
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΑΝΤΩΝΙΟΣ     του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ31/12 1928
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΑΝΤΩΝΙΟΣ     του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ1934
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΑΝΤΩΝΙΟΣ     του ΙωάννηΚΥΡΙΑΚΗ1939
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙωαννηΠΑΡΑΣΚΕΥΗ1925
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΣΤΥΛΙΑΝΟΣΠΈΤΡΟΣ1925
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ;ΣΟΦΙΑ1926
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΣΤΑΜΑΤΑ1932
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΙΧΑΗΛΠΕΤΡΟΣΜΑΡΙΑ1938
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΙΧΑΗΛΚΩΝ/ΝΟΣΜΑΡΙΑ1939
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΙΧΑΗΛΕΜΜΑΝΟΥΗΛΚΥΡΙΑΚΗ1940
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛΣΟΦΙΑ1941
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΓιαννούληΕΥΓΕΝΙΑ1941
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του ΚωνσταντίνουΚΥΡΙΑΚΗ1941
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΦΛΩΡΑ1941
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΦΩΤΙΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣΦΛΩΡΑ1942

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ

ΓΕΩΡΓΙΟΣΕΙΡΗΝΗ1871
                                                                     ΒΟΥΡΛΙΩΤΕΣ

ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΓεννήθηκε πριν το 
1850. Πατέρας των 
τριών επομένων.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΜΑΝΩΛΗΣ1870

Αναφέρεται σε 
κατάσταση ατόμων 
που είχαν σχέση με 
την Κόρωνο. 
Ο πατέρας του  
είναι
 ο παραπάνω 
Μανωλης   
Κουφόπουλος.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣΜΑΝΩΛΗΣ1872Ως ο προηγούμενος
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ1874Ως ο προηγούμενος. 
Ήρθε στην Κόρωνο 
το 1922
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΜΑΝΩΛΗΣ1884
Αναφέρεται στα 
μητρώα αρρένων
 της Κορώνου ως 
γεννημένος στα 
Βουρλά. 
Η ύπαρξη 
σχέσης του με 
τους 
προηγούμενους 
δεν είναι βέβαιη.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΜΑΝΩΛΗΣ1874Αναφαίρεται 
και παραπάνω 
Ήρθε στην 
Κόρωνο το 
1922
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Εμμανουήλ (σύζυγος)1875

Σύζυγος του 
Αναστασίου 
1874. 
Ήρθε στην 
Κόρωνο 
το 1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΩΝ/ΝΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΕμμανουήλΜΑΡΙΑ1895

Γιος του 
Αναστασίου. 
 Ήρθε στην 
Κόρωνο
 το 1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΕμμανουήλΜΑΡΙΑ1901
Κόρη του 
Αναστασίου. 
Ήρθε στην 
Κόρωνο
το 1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΥ
ΑΣΗΜΙΝΑΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΕμμανουήλΜΑΡΙΑ1903
Κόρη του 
Αναστασίου. 
Ήρθε στην 
Κόρωνο
το 1922.
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΧΡΗΣΤΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΕμμανουήλΜΑΡΙΑ1907
Γιος του 
Αναστασίου. 
 Ήρθε στην 
Κόρωνο το 
1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥ
ΛΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣΕΜΜΑΝΟΥΗΛ1870Αναφαίρεται
παραπάνω . 
Ήρθε στην 
Κόρωνο το 1922
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙΤΟΥΛΗΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ (σύζυγος)1874
Σύζυγος του 
Ιωάννη  1870. 
Ήρθε στην 
Κόρωνο το 
1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΧΡΗΣΤΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ1894
Γιος του Ιωάννη.
Ήρθε στην 
Κόρωνο το 1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥΜΑΧΗΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ1899
Κόρη του 
Ιωάννη. 
Ήρθε στην
 Κόρωνο 
το 1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΜΑΝΩΛΗΣΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ1903

Γιος του 
Ιωάννη. 
Ήρθε στην 
Κόρωνο το 
1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ1905
Γιος του 
Ιωάννη. 
Ήρθε στην 
Κόρωνο το 
1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΦΩΤΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ του Εμμανουήλ1907
Γιος του 
Ιωάννη. 
Ήρθε στην 
Κόρωνο το 
1922.  
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΠατέραςτου 
επομένου
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ1885Αναφέρεται 
στα μητρώα 
αρρένων της 
Κορώνου ως
 γεννημένος 
στα Βουρλά. 
Είχε παντρευτεί την
ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ
1889  που το 
1922 ήρθε 
στο χωριό  μαζί με
τρία  παιδιά τους.
Ο ίδιος δεν ήρθε.
Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ
φαίνεται να ήταν  
κόρη του 
Κυριάκου.



ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΙΩΑΝΝΗΣ          1906


Αναφέρεται σε 
κατάσταση 
ατόμων που 
κατά τον τίτλο 
της είχαν σχέση 
με την Κόρωνο. 
Θα μπορούσε ο 
 να είναι γιος
 του παραπάνω 
Ιωάννη
Αποστόλου 
Κουφόπουλου 
 1885 και της
 Αρχοντούλας,
είναι όμως 
αμφίβολο



ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
Απόστολου         
Αρχοντούλα1909Γιος του  
Ιωάννη 
Κουφόπουλου 
1885 και της 
Αρχοντούλας. 
Ήρθε το 
1922 στην 
Κόρωνο
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ 
ΙΩΑΝΝΗΣ 
Απόστολου           
Αρχοντούλα1909




Κόρη του του 
Ιωάννη 
Κουφόπουλου 
1885 και της 
Αρχοντούλας. 
Ήρθε το 
1922 στην 
Κόρωνο


ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Απόστολου          
Αρχοντούλα1915
Γιος του του 
Ιωάννη 
Κουφόπουλου 
1885 και της 
Αρχοντούλας. 
Ήρθε το 
1922 στην 
Κόρωνο
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΠατέρας των 
επομένων




ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ




 ΓΕΩΡΓΙΟΣ




ΙΩΑΝΝΗΣ          





1893


Αναφέρεται στα 
μητρώα αρρένων 
της Κορώνου ως 
γεννημένος στα 
Βουρλά.




ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ




 ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ




ΙΩΑΝΝΗΣ          




1895
Ήρθε το 
1922 στην 
Κόρωνο 
μαζί με τη μητέρα 
του ΘΕΟΔΟΣΙΑ


Αναφέρεται στα 
μητρώα αρρένων 
της Κορώνου ως 
γεννημένος 
στα Βουρλά.
Δεν ήρθε στο
χωριό το 1922
ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ          ΘΕΟΔΟΣΙΑ1896




Αναφέρεται στα 
μητρώα αρρένων 
της Κορώνου 
ως γεννημένος 
στα Βουρλά.
Επέστρεψε το 
1922 στην 
Κόρωνο μαζί 
με τη μητέρα 
του ΘΕΟΔΟΣΙΑ
Ο πατέρας του 
πρέπει να είχε 
πεθάνει λίγο 
πριν τή 
γέννησή του




2 σχόλια:

matina είπε...

Ο Σταυριανοπαναγιωτης Κουμερτας 1890 συζυγος της Σταματας Μανδηλαρα ειχαν ακομη αλλα 2 παιδια ,μετα τον Μανωλη,τον πατερα μου γεννηθεις το 1932, την Ελενη και την Μαρια.Η Μαρια ηταν η τελευταια.Οταν πεθανε η μητερα τους Σταματα το 1940, η Μαρια ηταν 2-3 χρονων.Ευχαριστω.

Περιηγητης (Ιωαννης Κουμερτας) είπε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Γιάννης Κουμερτάς